Főoldal > Utazás > Így kerül újra harmóniába Szentpéteri Csilla

Így kerül újra harmóniába Szentpéteri Csilla

Hévíz
0

Írta:

Mikor jártál először Hévízen, és milyen élményekben volt részed? 2002-ben, amikor m&

Mikor jártál először Hévízen, és milyen élményekben volt részed?

2002-ben, amikor már két éve az új zenei stílusommal turnéztunk itthon és a környező országokban, koncertmeghívás érkezett egy Hévíz közeli városból. Kellemes ősz volt, úgy döntöttünk Csabával, hogy két-három napot Hévízen töltünk, mert már annyit hallottunk erről a kis ékszervárosról, hogy szerettük volna mi is felfedezni. Magunkkal vittük az akkor három éves gyermekünket, Kristófot, és bejártuk az egész környéket, nagyokat kirándultunk a közeli erdőben, úszkáltunk a szállodában, jókat ettünk-ittunk. Ami akkor kimaradt, az éppen a tó volt, ami mindenkinek beugrik először, ha Hévízről kérdezik. Kristóffal nem tudtam akkor még a tóban fürdeni, de körbejártuk és már akkor rácsodálkoztam, hogy milyen hihetetlenül misztikus, egyedülálló. Hazafelé Kristóf úgy aludt el az autóban, hogy egyfolytában azt énekelte: Héjjjvíz, Héjjvíz, jó, de jó.

csilla3jo.jpg ()Miért választottad kikapcsolódásként ismét Hévízet?

Tavaly 3 alkalommal adtam koncertet zenekarommal Hévízen, és itt kezdődött idén a “Temperamento” turnénk. Közel négyezer ember fogadott a fesztiválon, ahol elmeséltem, hogy van még egy adósságom, mert még nem fürödtem a tóban. A negyedik ráadás után megkérdeztem, hogy akkor holnap hol találkozunk? Mindenki kiabálta, hogy a tóban, és így is lett. Méterenként megállítottak, hogy gratuláljanak és megdicsérjenek, hogy betartottam az ígéretemet. A férjem, aki a látványtervezője a koncertjeimnek, gyorsan lelépett, beúszott a tó közepére. Miután egész nyáron koncerteztem, nem volt időnk nyaralni, így most Kristóffal tértünk vissza ide és szenzációs két napot töltöttünk egy remek szállodában. Az élménymedencében kezdtünk, majd átadtuk magunkat egy kényeztető masszázsnak, este pedig jöttek a kulináris élmények. Másnap végre együtt élveztük a világ legnagyobb melegvízű tavát, úszkáltunk a tündérrózsák között, vittük magunkkal a biztonságot nyújtó szivacs vízinudlikat, nagyokat nevettünk és nem találkoztunk a Loch Ness-i szörnnyel. A vízparton ebédeltünk, majd kipróbáltam az iszappakolást, fáradt kezeim hálásak voltak. Délután sakkoztunk, jól kikaptam, aztán édességre vágyva fagyiztunk, sütiztünk, ezt lebicikliztük, este pedig megint fürödtünk egy kiadósat. Egyikünket sem kellett ringatni, hogy elaludjunk.

csilla4.jpg ()Hogy sikerült az idei “Temperamento” koncertsorozat?

Azt hiszem, ez volt eddig a legdinamikusabb, leglátványosabb turnénk. Sok ezer ember látott-hallott bennünket, és úgy érzem, hogy ez a mediterrán zenei világ, a vérpezsdítő ritmusok, a latin dallamok és táncok nagyon megérintették a nagyközönséget.

Mik a terveid 2013-ra?

Dolgozom az új lemezemen, tavasz végén jelenik meg. Maradok az eddigi útvonalon, továbbra is klasszikus szerzők dallamait írom át a jazz, a latin és a rockzene stílusjegyeivel kombinálva, mai hangszerelésben, és természetesen lesznek saját szerzemények is. Aztán indul a turné, de remélem, hogy lesz egy kis idő újra feltöltődni. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X