Főoldal > EGÉSZSÉG > Kezdő 11

Kezdő 11

0

Írta:

  A négyévente megrendezett labdarúgó viadalokat a férfiak nagy része gyermeki örömmel várja, míg a nőknek gyakran igazi párkapcsolat-megmérettetés ez a néhány hét. Álljunk pozitívan ehhez az egy hónaphoz. Íme 11 érv és ötlet, amiknek fejben tartásával enyhíthetjük a vb okozta feszültséget! S hogy miért éppen 11? Kézen fekvő választ kiáltunk egyként szólva: hát ennyi […]

 

A négyévente megrendezett labdarúgó viadalokat a férfiak nagy része gyermeki örömmel várja, míg a nőknek gyakran igazi párkapcsolat-megmérettetés ez a néhány hét. Álljunk pozitívan ehhez az egy hónaphoz. Íme 11 érv és ötlet, amiknek fejben tartásával enyhíthetjük a vb okozta feszültséget! S hogy miért éppen 11? Kézen fekvő választ kiáltunk egyként szólva: hát ennyi focistából áll egy labdarúgó-csapat!!!
A válasz helyes, de nekünk, nőknek sokkal izgalmasabb, testhezállóbb indokunk is lehet arra, amiért ezt a számot hangsúlyozzuk: számmisztikailag ugyanis mesterszámmal van dolgunk. Mesteri erővel bír a 11, olyan szám, mely az önbizalmat, a minden helyzetben megoldásra lelést, kreativitást jelenti. Légy te is kreatív, mutasd meg, mennyire vagy sokoldalú, mennyire vagy alkalmazkodó képes, mennyire vagy egy igazi, csodálatos nő, ezeken a nehéz napokon is!

0000348_3.jpg ()

1. Légy részese a végtelen harmóniának!
A június 9-én kezdődő foci-vb egyrészt földöntúli nyugalmat, másrészről hallatlan lelkesedést, a pozitív életenergia olyan szintű áramoltatását váltja ki párunkból, hogy ez mindenképp pozitív hatással van a párkapcsolatokra is – hidd el! Reggel könnyebben, vidám hangulatban indul a nap, nincs morgolódás a lassan lefőlő kávé és a kicsit lassabb munkába indulás, a sminkelés elhúzódása miatt. Megmagyarázhatatlan harmónia lengi körbe a lakást – a madarak csiripelése pedig már az esti meccs kezdőrúgása előtti síp hangját idézi.

 

2. Légy praktikus!
Párodnak nem inget, hanem a vb-hangulatot tovább és egyre fokozó sportpólót kell vasalnod. Ha holnap Brazília játszik, pofon egyszerű dolgod lesz: nem a nehezen vasalható, ünneplős lenvászon ing, hanem – kedvesed által – a szék karfájára gondosan előre (!) kikészített világoskék brazil zászlós pamutpóló simítódik a vasalódeszkán!

3. Légy hasznos tagja a társadalomnak!
A vb alatt játszott kiemelkedő szerepedre érdemes minél gyakrabban figyelmeztetni kedvesedet. Hisz valójában a világbajnokságok kiemelt támogatói vagyunk mi, nők: a meccset néző férfilényeket egyenest az enyészetnek, éhhalálnak kínálnánk, ha nem látnánk el őket napról napra étellel és itallal.

0000348_5.jpg ()

4. Légy mindig naprakész!
A vb-ideje alatt lesznek meccsek háromkor, hatkor és este kilenckor is - egy-két napra viszont még délután négyre is iktattak a szervezők mérkőzést. A kétszer 45 perces félidő közt egy 15 perces szünet figyel: ha bármi fontosat szeretnél megosztani pároddal, lehetőleg ebben a 15 percben add a tudtára, máskülönben nagy eséllyel az éterbe vesznek szavaid. Ha azt is tudod majd követni, hogy az adott napon ki kivel játszik, hány gólt lő, akár rendszeres, közös beszédtémátok is lehet egy-egy frappáns megjegyzésednek köszönhetően a vb napjain.

5. Légy merész!
Ezeken a napokon bátran elmehetsz fodrászhoz, kozmetikushoz. Ha elvetemülten rosszul sikerül az új frizurád, vagy szerelmi bánata miatt aszimmetrikusan szedi ki a kozmetikus a szemöldöködet, egy csomó ideig garantáltan nem veszi észre párod a hibát.

6. Légy kicsit önző!
Rengeteg időd lesz ezeken a napokon arra, hogy csakis magaddal foglalkozz. Menj vásárolni, szaunázni és találkozz minél többet a barátaiddal, barátnőiddel. Meglátod, ha ápolod az egyébként kissé elhanyagolt kapcsolataidat, mindjárt jobban érzed magad.

0000348_4.jpg ()

7. Légy rendes, jóravaló barátnő!
Kedveskedj és vágódj be barátod barátainál. Keress egy isteni süteményreceptet, szervezd úgy, hogy nálatok legyen az esti meccsnézés, és süss egy nagy adag süteményt! Ha tudsz, süss olyat, amibe nyugtató hatású magvakat, diót is darálsz – ezzel is segíted a szurkolókat lelki nyugalmuk megőrzésében.

8. Légy lelkes szurkoló!
Ne engedd, hogy minden meccsnézés nélküled szerveződjön. Egy jó pohár hideg sör egy hangulatos kerthelyiséggel ellátott szórakozóhelyen senkinek sem árt. A sör egyébként is tele van B-vitaminnal, melynek hatására hajad és körmeid egészségesek lesznek. Ha nehéz napod volt, és egy kis vidámságra vágysz, csatlakozz a fiúkhoz, és szurkoljatok együtt! Figyeld, amint egy szívként dobban a srácok szíve, ahogy egy egészet alkotva ugrálnak és kiabálnak, figyeld az arcokon a nyugalmatlanság, aggodalom ráncait. Akár egy, „A futball-szurkolók lelki állapotának ingadozásairól, a psziché és a fizikum szurkolás során megfigyelhető összefüggéseiről” írott tanulmány elkészítésére is alkalmas tapasztalatszerző esti program ez.

9. Légy Te a stabil lelki támasz!
Segítsd párodat az izgalmakkal teli napokon. Készülj fel arra, hogy előfordulhat olyan versenynap az egy hónap alatt, amelyen azonnali és stabil lelki támaszt kell nyújtanod neki, erősítened kell abbéli hitét, hogy semmi sincs elveszve, minden jóra fordul, és érdemes tovább élni még akkor is, ha az A csoportban Costa Rica nemzeti tizenegye kikap a lengyelektől.

0000348_1.jpg ()

10. Légy az oltalmazó anyatigris!
 A 24 versenynap alatt gondoskodó anyatigrisként védheted párod-családtagjaid fizikai állapotát, egészségét. Méregtelenítő és pihentető ételekkel tedd könnyebbé a mindennapjait. A félidőnként átlag 2 korsó sör és fél csomag pirított sós mogyoró elfogyasztása valószínűleg még a legdurvább ételekhez szokott férfigyomrot is megterheli majd. Jöhetnek a könnyű saláták és gyümölcsök, amelyek megevésére vb-mentes időszakokban nem bírod rávenni.

 

11. Légy istennő!
Egy hosszabbítással is megspékelt mérkőzés alatt körülbelül 1800 kalóriányi étellel-itallal jutalmazza majd párod a szervezetét (átlag 2 korsó sörrel és fél csomag sós, pirított mogyoró elfogyasztásával kalkulálva félidőnként). Mindezen élvezetek közben a góloknak örvendve és székről felugrálva mindössze 30 kalóriát éget majd el, így nagy eséllyel pályázik arra, hogy július 10-én pocakosan kerüljön újra a szemed elé. A meccsek alatt eltunyult férfitestnek nem árt tehát, ha kicsit gyakrabban hódol egyéb testi örömöknek is!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X