Főoldal > EGÉSZSÉG > Vágyfokozó wellness

Vágyfokozó wellness

egészségszexualitáswellness
0

Írta:

Érintések nélkül nem lehetünk boldogok. Amikor éppen nincs, aki megérintsen minket, vagy a sok stressz és a problémák nyomása miatt úgy érezzük, a vágyunk mélyrepülésben van, a wellness-szolgáltatásokat is segítségül hívhatjuk, hogy újra harmóniában élhessünk magunkkal. A hormonok termelődését ugyanis a bőrünkön át is stimulálhatjuk, a masszázs elősegíti a szerotonin, az endorfin és a dopamin […]

Érintések nélkül nem lehetünk boldogok. Amikor éppen nincs, aki megérintsen minket, vagy a sok stressz és a problémák nyomása miatt úgy érezzük, a vágyunk mélyrepülésben van, a wellness-szolgáltatásokat is segítségül hívhatjuk, hogy újra harmóniában élhessünk magunkkal. A hormonok termelődését ugyanis a bőrünkön át is stimulálhatjuk, a masszázs elősegíti a szerotonin, az endorfin és a dopamin hormonok termelődését.

A masszázsok varázsa abban rejlik, hogy tudatosság nélküli, kísérletező érintésekből állnak össze, ám nem végződnek szexuális aktussal. Abban az esetben viszont, amikor egy pár simogatja egymást huzamosabb ideig, szinte biztos, hogy meg sem állnak a szexuális együttlétig. A wellness-masszázsok persze nem pótolhatják a partnerek közötti érintkezést, az ott szerzett tapasztalatokat azonban be lehet építeni a párunkkal való együttlétekbe, ezáltal még szorosabbá tehető az érzelmi kapocs.

Mitől függ az elégedettségünk?
Durex óvszergyártó cég által nemrégiben végzett nemzetközi kutatás a szexuális elégedettség hátterében megbúvó tényezőket igyekezett feltárni. Ebből az derült ki, hogy nem elég, ha minden héten – jó esetben – kétszer szeretkeznek a párok, az együttléteknek tartalmasnak is kell lenniük. A magyar szexuális szokásokat vizsgáló felmérés szerint hazánkban csak minden második megkérdezett mondta magát elégedettnek. Ez alapján könnyen levonható a következtetés, miszerint nem fordítunk elegendő figyelmet egymásra az ágyban, aminek hátterében gyakran a túlterheltség, a teljesítménykényszer és a mindennapjainkat uraló pörgés áll. A hazai megkérdezettek 28 százaléka nyilatkozta, hogy szeretne több masszázst bevetni szexuális élete izgalmasabbá tételéhez. Lássuk, milyen masszázsterápiát érdemes választani!

Reflexzóna-masszázs
A talpunkat úgy kell elképzelni, mint egy radarközpontot, amelyen keresztül számos szerv és testfunkció befolyásolható. A kezelés energiaegyensúlyt teremt és mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit, helyreállítja és serkenti a testnedvek keringését, elősegíti a méreganyagok kiürülését, oldja a testi-lelki feszültséget.
Talpunkon számos olyan pont van, amely egyes testrészünkhöz, szervünkhöz kapcsolható. Ha valahol betegség pang bennünk, vagy nem vagyunk kiegyensúlyozottak, a terapeuta a reflexpontokra gyakorolt nyomással igyekszik orvosolni a problémát. Ez nem mindig kellemes érzés, vagy éppen túl csiklandós lehet, így aligha van hatással a libidónkra.
Erotikafaktor: 20%

Thai masszázs
A thai masszázs közben simogatás helyett erőteljes szorításokat kapunk, és nemcsak kézzel, hanem térddel, talppal is jól megdolgoznak minket. Húznak, nyomnak, nyújtanak és hajlítanak – néha egészen a fájdalomhatárig. Nem kellemetlen, de nem is gyengéd. Azoknak a férfiaknak is ajánlott, akik eddig azt gondolták, hogy a wellness csupa pihe-puha kényeztetés. Sok más masszázzsal ellentétben ez a típus ruhában, egy matracon fekve történik, mindenféle krémek, olajok használata nélkül. Legkellemesebb hatása, hogy egyensúlyba hozza a test energiarendszerét.
Erotikafaktor: 30%

Hangmasszázs-terápia
A hangot – a mantrákkal, az imákkal, a zenékkel – évezredek óta segítségül hívják a test és a tudat egységének megteremtéséhez. A hang a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, és így vált ki pozitív élettani hatásokat.
A test meghatározott pontjaira helyezett hangtálakból érkező rezgések a testünkben folytatódnak, és nyugtatólag hatnak ránk. De hogy mennyire reagálunk erre az erotikus vibrációra, az a képzelőerőnkön múlik.
Erotikafaktor: 30%

Lomi-lomi masszázs

0003081_1.jpg ()

A módszer eredete a hawaii-szigeteki természetgyógyászatban rejlik. A lomi annyit jelent: dörzsölni, gyúrni, nyomni. A kezelés során energiát juttatnak a kezelt testrészekbe, ami megteremti a testi-lelki egyensúlyt. A masszázst relaxációs zene, illatgyertyák és füstölők alkalmazása egészíti ki, ez segít a test teljes ellazulásában. A terapeuta a kezét, az alkarját és a könyökét is beveti a masszázs során, a kezelést a háton kezdi és a hason fejezi be. A lomi-lomi nemcsak a testi szinten akar hatni, hanem igyekszik megérinteni a lelkünket is. Megtörténhet, hogy a kezelés alatt gátak oldódnak fel bennünk, és még a könnyünk is kicsordul. Aki egyszerűen csak élvezni szeretné az érintést, itt jó kezekben lesz, még akkor is, ha ez a kezelés nem nevezhető kimondottan erotikusnak.
Erotikafaktor: 40%

Shiatsu masszázs
A japán módszer alapjai a kínai orvoslásban gyökereznek. Lényege, hogy az ember abból az energiából táplálkozik, amely a testet behálózó meridiánokban áramlik. Ha az energia szabadon áramolhat, jól érezzük magunkat, viszont ha valami gátolja, azt nem csak a közérzetünk, de a libidónk is megsínyli. A kezelés során a masszőr az ujjaival, a kézfejével, a könyökével, valamint a térdével – teljes testsúlyát bevetve – nyomásokat gyakorol az energiacsatornákra. Az intenzív testmunka inkább egy gyógymasszázsra emlékeztet, és kevésbé ébreszti fel az érzékiséget. A feszültséget és a stresszt azonban kitűnően oldja. Erotikusnak inkább azok tarthatják, akik számára nem fontosak a lágy érintések. (Hasonló a szintén japán eredetű yumeiho masszázs hatása is.)
Erotikafaktor: 40%

Nyirokmasszázs
Az ér- és nyirokrendszer keringését serkentő kezelést a végtagokon végzik. Miközben a terapeuta a combunk belső részét nyomkodja gyengéden, a gátlások oldódni kezdenek, mivel a nyirokcsatornák testünk egészén végigfutnak, így az érintésre igen érzékeny területeken is, mint például a mell körül, a fenéktájékon, a hónaljban és a térdhajlatban.
Erotikafaktor: 80%

Rasul-fürdő
A keleti gőzfürdő e fajtájának alkalmazása során iszapból és gyógyhatású földből készült pakolásokat helyeznek a bőrre. A speciálisan előmelegített térben a pakolás megszárad, amit lassan ledörzsölnek, alaposan leradírozva az elhalt hámsejteket, végül pedig meleg, permetszerű esővel távolítják el a maradékot. A kezelés eredményeképpen a bőr rendkívül puhává és simává válik. Ennek egyik változatánál a pár tagjai egymást kenik be agyagos vízzel, és együtt élvezik a forró gőz jótékony hatásait, végül letusolnak, miközben egész biztosan azon kezdik el törni a fejüket, hogy miként jussanak a lehető legrövidebb idő alatt a szobájukra. A Rasult a wellness-szállodák szolgáltatásai között érdemes keresni.
Erotikafaktor: 90%

Szeretnél még többet tudni a vágyfokozó wellness-módszerekről? Lapozd fel a Wellness magazin júniusi számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X