Főoldal > EGÉSZSÉG > Szex-wellness

Szex-wellness

fogyókúraszerelemszexwellness
0

Írta:

A szerelmeskedést a legtöbben az érzéki örömök miatt kedvelik. Egy kellemes együttlét azonban a „szimpla orgazmuson” kívül más csodákra is képes. Azon túl ugyanis, hogy kiválóan alkalmas arra, hogy áldozz a szerelem oltárán, és hogy mind közelebb kerülj partneredhez, ez a tevékenység az egészséged számára is hasznos lehet. Tudtad, hogy segít a fejfájás és az […]

A szerelmeskedést a legtöbben az érzéki örömök miatt kedvelik. Egy kellemes együttlét azonban a „szimpla orgazmuson” kívül más csodákra is képes. Azon túl ugyanis, hogy kiválóan alkalmas arra, hogy áldozz a szerelem oltárán, és hogy mind közelebb kerülj partneredhez, ez a tevékenység az egészséged számára is hasznos lehet. Tudtad, hogy segít a fejfájás és az öregedés elleni küzdelemben? És ez csak a kezdet!

Most sorra vesszük mindazon jó hatásait, amiért érdemes legalább kétszer egy héten ágyba bújnod pároddal!

Oldja a fejfájást
Valahányszor fejfájásra hivatkozva mond nemet párod kedves közeledésedre, ne felejtsd el arra emlékeztetni, hogy a szex elmulasztja a fájdalmat. A szex ugyanis kiváló fájdalomcsillapító hírében áll, az oxitocin nevű hormonnak köszönhetően.
Kutatások bizonyították, hogy a hormonok felszabadulása segít az egész testet bántó fájdalom enyhítésében, akár megszüntetésében is.

Oldja a stresszt, megszünteti az alvászavarokat  

0003891_1.jpg ()

Egy friss elemzés szerint azok, akik gyakran szeretkeznek, könnyebben vészelik át a stresszes időszakokat, könnyebben szállnak szembe a problémákkal is.
Egy örömteli szex után nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak érzed magad, és egy igen erős nyugalmi hullám lesz úrrá rajtad – ez az az állapot, amiben a férfiak álomba is zuhannak. Akik rendszeresen gyakorolják ezt a „testmozgást”, tapasztalhatják, hogy jobban alszanak, nem küzdenek alvásproblémákkal, és elevennek, energiával teltnek érzik magukat egész nap, illetve sokkal hatékonyabban végzik hétköznapi teendőiket.

Élénkíti a vérkeringést
Felizgatott állapotban vérünk elkezd felforrósodni, lüktetni ereinkben. A felhevült vér az agyunkba szökik, és a heves vérkeringéssel társulva egy emelkedett állapotot, megkapó, vonzó külsőt eredményez – hálószobán kívül és belül egyaránt.
A végeredmény pedig az, hogy a friss, pezsgő vér az egész szervezetet felélénkíti, oxigént juttat minden egyes sejthez és megszabadít az öreg, elhasznált sejtektől. És íme, elérkeztünk a szex egy újabb jótékony: vagyis tisztító, méregtelenítő hatásához

Karbantartja a testet
A szex sokat emlegetett hatása továbbá, hogy segít karbantartani a testet, miközben állandóan közel hoz önmagadhoz, hozzájárul a saját testedről alkotott kép megismeréséhez. Mert ki ne szeretné azt érezni, hogy szép és kívánatos? Ki ne akarna tetszeni a mellette fekvő szerelmének – a szex arra is ösztönöz, hogy szépek és kívánatosak maradjunk, odafigyeljünk testünkre.

Az ifjúság forrása
Habár a szexet sok helyütt „kis halálként” emlegetik, a heti legalább két alkalommal gyakorolt szexuális tevékenység növelheti az élettartamot. Minden orgazmussal – öregedésgátló DHEA, vagyis dehydroepiandroszteron – hormonok szabadulnak fel szervezetedben. A DHEA pedig kiváló immunerősítő, frissen és egészségesen tartja a bőrt, kisimítja az apró ráncokat, javítja az érzékszervek állapotát, és antidepresszánsként is fontos szerepet játszik.

Hormonbomba
Mind a tesztoszteron, mint az ösztrogén szint emelkedik a rendszeres szexuális együttlétek hatására. A tesztoszteron pedig nemcsak a szexuális étvágyat erősíti a férfiakban, de a csontokra, izmokra is fejlesztően hat, ezen túl pedig a szívműködést is kordában tartja.
Nőkben a szex hatására az ösztrogén szint emelkedik, és így erősödik a szívbetegségekkel szemben épített bástya. Nem is csoda, hogy mi, nők oly nagyon szeretjük az érzelgős, megríkató történeteket – ezek is növelik ugyanis a szervezetünkben lévő ösztrogénszintet. Ez a hormon pedig egyszerre felel a finom női illatokért, és képes érzelgőssé tenni minket, míg a tesztoszteronszint emelkedése az aktus utáni vágyunkat fokozza. A férfiak az évek előrehaladtával szintén termelnek szervezetükben ösztrogént – eközben tesztoszteronszintjük csökken. Emiatt történhet, hogy idősödve egyre nyugodtabbá, higgadtabbá és megfontoltabbá válnak, könnyebben állnak ellent a kísértéseknek is.

Tudtad?

– Heti háromszori szexszel évente 7500 kalóriát égethetsz el: annyit, amennyit akkor használnál fel nagyjából, ha 120 kilométert futnál le közepes tempóban.

– A szex a jó irányba tolja a szervezetedben a jó és rossz koleszterinszint arányát.

– A szex mély és egyenletes lélegzetvételre késztet, ezáltal pedig növeli a sejtekben az oxigénszintet.

– A szex gyógyír lehet a prosztata bántalmakra is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X