Főoldal > EGÉSZSÉG > Kebelcsodák

Kebelcsodák

0

Írta:

Tökéletesre formázva Lássuk be: nem vagyunk könnyű helyzetben. Az óriásplakátokról, reklámokból megszokhattad a szebbnél szebb alakú lányok látványát, akik azt sugallják, hogy ha nem tökéletes testtel áldott meg a természet, nem vagy teljes értékű tagja a (nő)társadalomnak. Sőt, valamit villámgyorsan tenned kell! Holott közismert: a magazinokban pózoló lányok hibátlan mellüket, testüket, és kifogástalan bőrüket jórészt […]

Tökéletesre formázva

Lássuk be: nem vagyunk könnyű helyzetben. Az óriásplakátokról, reklámokból megszokhattad a szebbnél szebb alakú lányok látványát, akik azt sugallják, hogy ha nem tökéletes testtel áldott meg a természet, nem vagy teljes értékű tagja a (nő)társadalomnak. Sőt, valamit villámgyorsan tenned kell! Holott közismert: a magazinokban pózoló lányok hibátlan mellüket, testüket, és kifogástalan bőrüket jórészt a retusálásnak köszönhetik. Míg az egyik földrészen a nők kencéket kennek a mellükre, masszírozzák a keblüket, vagy végső esetben sebészkés alá fekszenek, addig a világ másik felén – például Afrikában -, a gyengébbik nem tagjai nehéz súlyokat helyeznek a mellükre, hogy az még véletlenül se maradjon feszes és fiatalos. Ne feledd: egyik sem veszélytelen beavatkozás.

Úgy szép, ahogy van

0004492_1.jpg ()

Melled formája, mérete, alakja ugyanis genetikailag meghatározott, ebben változást elérni természetes módon csaknem lehetetlen. Nem véletlen, hogy a kozmetikai piac legkeresettebb termékei közé tartoznak a különböző mellfeszesítő és -növelő krémek, ampullák, gyógyszerek. A női weboldalak leglátogatottabb fórumtémái között is mindig találhatsz egy-egy mellnöveléssel kapcsolatos topikot, ahol az olvasók egymást lelkesítve számolnak be újabb és újabb tapasztalataikról.

Melyek azok a módszerek, amelyek változást ígérnek? És milyen hatást fejtenek ki a szervezetedre?

Tablettáktól a sebészkésig

Mellnövelés tablettával
A termékek egy csoportját “gyógyszerként” hirdetik forgalmazóik. Ezek valójában olyan táplálékkiegészítők, amelyek – a gyártók szerint - a mellmirigyekben található sejtek számát növelik. Többségük természetes hatóanyagot tartalmaz és hatvan-kilencven nap múlva ígérik a látványos eredményt. Az igéző keblek mellett egyik-másik cég jobb orgazmus-készséggel, könnyebb menstruációs időszakkal kecsegtet, egy csapásra megszüntetve a nőket érintő összes problémát.

Hátránya: Nem tudni, hogy a testedbe került anyagoknak milyen hatása lesz később a szervezetedre.
Ára: Egy kúra 60-tól 80 ezer forintig terjed és kb. 3 hónapig tart.

Krémek, kencék külsőleg
A mellnövelés természetes hívei e termékekre esküsznek leginkább. A krémek egy csoportja nem ígér mellnövekedést, csupán ápolt, feszesebb bőrt kínál. Ezeket a mindennapi testápolás részeként használhatod. A kencék másik csoportja szintén fitoösztrogént tartalmaz, amelyet különböző krémes vivőanyagokba kevernek. Ezek segítik a kollagénképződést és a sejtanyagcserét.

Előnye: Kíméletesebb és olcsóbb megoldás, mint a többi mellnövelő módszer.
Hátránya: Hosszabb idő alatt fejti ki hatását.
Ára: Változó. 3000 és 7000 Ft között már meg lehet vásárolni őket, de ennél jóval drágább készítmények is vannak a piacon.

Masszírozás vákuummal

0004492_2.jpg ()

Szintén népszerű módszer a vákuumos mellmasszírozás is. A kezelést általában kozmetikákban végzik. Az eddigiekkel ellentétben nem különféle szereket juttatnak a szervezetedbe, hanem a mell bőrét és szöveteit éri fizikai ingerlés. A kezelés hatására a szöveti sejtek száma és térfogata megnő. A kúra 6-8 hétig tart és alkalmanként fél órát vesz igénybe.

Előnye: a kezelés során nem használnak kémiai anyagokat. Egyes gyártók szerint a vákuum segíthet a mellrák megelőzésében is.
Hátránya: Nem javallott mindenkinek: várandós, szoptató anyáknak, 18 éves kor alatti nőknek, lázas és gyulladásos betegségek esetén.
Ára: 2000-4000 Ft/ alkalom

Feszesítés rágógumival
A japán kutatók által Európában először Magyarországon bemutatott termék csak természetes alapanyagokat tartalmaz. A gyártó szerint a termék háromezerszer hatékonyabb minden eddigi mellnövelő szernél, így az eredmény már 4-6 hét múlva látható. Elég csupán 3-4 darabot elrágni naponta, és az eredmény: nagyobb, feszesebb mell, megnövekedett libidó. A termék pontos összetevője titkos, annyit lehet tudni róla, hogy fitoösztrogén segítségével fejti ki hatását, s egy Thaiföldön őshonos növény kivonatát tartalmazza.

Hátránya: Nem tudni pontosan, hogy milyen a testedbe került anyagnak milyen hatása lesz később a szervezetedre.
Ára: kb. 3500 – 4000 Ft

Tökéletes összhatás operációval
Mint minden orvosi beavatkozásnak ennek is van egészségügyi kockázata. Sőt, a végeredmény sokszor esztétikai szempontból is vitatható. Három legfontosabb fajtája van: a mellnagyobbítás,- kisebbítés,- és felvarrás.

Előnye: Szakemberek végzik, ellenőrizhető anyagokkal, biztonságos környezetben. Az eljárás hatékonysága pedig előre kiszámítható.
Hátránya: Bár az operáció altatásban történik, a műtétet követő néhány napban erősen húzódhat a kezelt terület, ami fájdalmas lehet a paciens számára. Előfordulhat, hogy az implantátum szivárog, amely esetleges gyulladásokat okozhat. Az operációnak is lehetnek később szövődményei.
Ára: kb. 300 – 420 000 Ft között, illetve ha szükséges, az implantátum: 280 000-470 000 Ft

Tudtad?

…hogy az emlőket három összetevő alkotja: mirigy-, kötő- és zsírszövet. A mirigyszövet termeli szülést követően az anyatejet, a kötőszövet pedig a mell formájáért és tartásáért felelős. E három alkotó aránya határozza meg a mellek egyéni jellegét. Akinek a kebleit nagyrészt mirigy- és kötőszövet alkotja, azoknak kevésbé változékony a mérete pl. fogyás esetén.

…hogy a mell növekedése, mérete hormonális befolyás alatt áll? Az agyalapi mirigy és a petefészkek egységesen működő rendszerétől függenek, ahol az ösztradiol, a főösztrogén játssza a motor szerepét. Hatásának tulajdonítható pl. a mell növekedése, így aki ösztrogén tartalmú fogamzásgátlót szed, gyakran tapasztalhatja, hogy a kúra ideje alatt dúsabbá válnak a keblei.

…hogy a legtermészetesebb mellnövelú módszer a terhesség? A szoptatás befejeztével a legtöbb nő azt tapasztalhatja, hogy keblei korántsem állnak olyan feszesen, mint előtte. Ilyenkor sem kell megijedni: a mell néhány hét – hónap elteltével formába hozza magát, és ha már nem is lesz olyan feszes, mint lánykorunkban, egy-két mell- vagy hátizom formáló gyakorlattal sokat javíthatunk a tartásán. Megelőzésképpen pedig próbáljuk rugalmasan tartani a kötőszövetet: váltózuhannyal, minden reggel és este fokozhatjuk a keringést a bőrben.

…hogy a fitoöszrogének olyan, a természetben megtalálható vegyületek, amelyek természetes módon serkentik a szervezet hormonháztartását. Hormonhatásuk a valódi ösztrogén ezredrészét érik el. Legismertebb fitoösztrogén-források: lenmag, lestyán, szója, lencse, csicseriborsó, bab, cseresznye, alma, fokhagyma, szőlő.

Természetesen léteznek olyan helyzetek, amikor igenis szükség van külső beavatkozásra ahhoz, hogy helyrehozzuk megjelenésünkben az akár esztétikai, akár az egészségünk szempontjából zavaró hibákat. Ha valakinek az életminőségét súlyosan rontja egy-egy szépséghiba – valami, amit ő annak vél – végleges megoldást jelenthet a plasztikai sebész. Ám mielőtt belevágnánk – vagy belevágatnánk -, érdemes végiggondolnunk a következőket. Testünk, nőiségünk, mellünk formája adottság, sőt, adomány. Ahány nő, annyiféle kebel, cici vagy didi. Bárhogy is nevezzük, mind változatos és lenyűgöző. Miért nem örülünk inkább ennek a sokféleségnek? Akár ilyen, akár olyan, a miénk: egyszeri és természetes. Saját testünk alkotta ilyenné, nem a sebészkés változtatta egyenideál-szerű műformává. Akár ősi anyai akár szexuális feladatát látja is el, a lényeg: nőiségünk része, szeressük hát! Ez az igazi kebelcsoda…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X