Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 könyv a várandósságról

3 könyv a várandósságról

Animula KiadóanyaságbabavárásCartaphilus KiadóHolistic Kiadóvárandósság
0

Írta:

Kisbabánk még csak vágy volt szívemben, mindenesetre lelkiismeretesen olvasgattunk esténként mindketten, és időnként a mindenben alapos apa-jelölt kikérdezte a „tananyagot”. Szakirodalomban való elmélyülésem így kezdődött az újszülött ideális táplálásával, hogy aztán barátnők, könyvajánlók, szakemberek útján bukkanjak rá mindarra a tudásra, amely most már segít várandósságom teljes megélésében, testi-lelki egészségem erősítésében, a felkészülésben életünk új, ismeretlen, […]

Kisbabánk még csak vágy volt szívemben, mindenesetre lelkiismeretesen olvasgattunk esténként mindketten, és időnként a mindenben alapos apa-jelölt kikérdezte a „tananyagot”. Szakirodalomban való elmélyülésem így kezdődött az újszülött ideális táplálásával, hogy aztán barátnők, könyvajánlók, szakemberek útján bukkanjak rá mindarra a tudásra, amely most már segít várandósságom teljes megélésében, testi-lelki egészségem erősítésében, a felkészülésben életünk új, ismeretlen, vágyott szakaszára.

Anya születik

0005416_1.jpg ()

„Az anyának pszichésen éppen úgy meg kell születnie, mint ahogyan a babának fizikailag.” – írja a szerző a könyv bevezetőjében. Ez az izgalmas tanulmány a világhírű csecsemőkutató tollából közérthetően beszél az új, mindent betöltő szerep elsajátításának szépségeiről éppúgy, mint nehézségeiről. Ez a könyv nem praktikus útmutató a babavárás időszakához, hanem a születőben lévő anya érését végigkísérő lélektani írás. A szakmai tanulmány személyes beszámolókkal válik érthetővé és olvasmányossá, segítve, hogy saját félelmeinkkel, szorongásainkkal is megbarátkozzunk. Akit érdekel a pszichológia, a saját lelke, biztos, hogy sokat tanulhat belőle akár már a fogantatásra készülés időszakában.

Ajánlott könyv:
Daniel N. Stern: Anya születik
Arról, hogyan változtatja meg az anyaság átélése örökre az embert?
Animula Kiadó

Várandósságról és születésről holisztikus szemmel

0005416_2.jpg ()

„Varázs él mind a kezdetekben” – hangzik Hermann Hessétől a könyv nyitánya. Az idézet, a cím és a szerzők – egy orvos-természetgyógyász, egy pszichoterapeuta és homeopátiás doktornő, valamint egy klinikavezető nőgyógyász – mind sejtetik, hogy ez a könyv holisztikus szemmel járja körül a várandósság, a szülés-születés, az újszülött gondozásának témakörét. Olyan témákat is feldolgoznak, amelyekről ritkán esik szó: mint a lélek megtestesülése, az ősbizalom kialakulása az anyaméhben, vagy az álmok jelentősége várandósság idején. A szerzők figyelmességét mutatja, hogy külön fejezetben tárgyalják a komplikációkat az életbe vezető úton – így fölöslegesen nem terhelik az aggodalomra oly hajlamos kismamákat.

Ajánlott könyv:
Ruediger Dahlke, Margit Dahlke, Volker Zahn: Út az életbe
A születés teljessége
Várandósságról és születésről – holisztikus szemmel
Holistic Kiadó

A bába válaszol

0005416_3.jpg ()

Ez az a könyv, amelynek említésére minden kisgyerekes barátnőm szeme felcsillant, majd hosszas töprengésbe kezdtek, hogy kitől is kapták kölcsön, vagy ki is nem hozta még vissza. A várandósság, a szülés és a kicsi első napjainak minden apró mozzanatára praktikus tanácsokkal szolgál az émelygős idők átvészelésétől a gyermekágyas nő erejének visszanyeréséig. Egy könyvben egy sokat tapasztalt bába – és évszázadok női bölcsessége, aromaterápiás és homeopátiás tanácsok minden helyzetre.

Ajánlott könyv:
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol
Természetes kísérés a várandósság, a szülés, a gyermekágy és a szoptatás idején gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel és illóolajokkal
Cartaphilus Kiadó


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X