Főoldal > EGÉSZSÉG > Isteni szex

Isteni szex

élvezeterotikaorgazmusszex
0

Írta:

Számunkra a hittel összeegyeztethetetlen az egymásban elmerülő testek eksztázisa, a vibráló jelenetek legjobb esetben is a hálószoba behúzott függönyei mögött engedélyezettek – Isten házában semmiképpen sem. A kultúra, melyben felnőttünk, akár vallásosak vagyunk, akár nem: szemérmes. A keresztény erkölcs az önmegtartóztatást vallja értéknek: elég, ha arra gondolunk, Jézust egy szűz asszony szülte. Keleten másképp gondolkodnak. […]

0006966_1.jpg ()

Számunkra a hittel összeegyeztethetetlen az egymásban elmerülő testek eksztázisa, a vibráló jelenetek legjobb esetben is a hálószoba behúzott függönyei mögött engedélyezettek – Isten házában semmiképpen sem. A kultúra, melyben felnőttünk, akár vallásosak vagyunk, akár nem: szemérmes. A keresztény erkölcs az önmegtartóztatást vallja értéknek: elég, ha arra gondolunk, Jézust egy szűz asszony szülte.

Keleten másképp gondolkodnak. A szemünkben akár pornográfnak tűnő ábrázolások nem öncélúak: mély tudásról tanúskodnak. Az ember fejlődésének útja az egó önimádatától, a másoktól különbözéstől az egység felé vezet: annak felismeréséhez, hogy minden létező egy. A Biblia persze ugyanezt tanítja: szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

Két különálló emberi lény testi – és persze lelki – egyesülése  ilyen módon egy lépés a nagy egység felé vezető úton. Az orgazmus pillanatában mindenki megtapasztalhatja, hogy kipördül az időből, önmagából, határai feloldódnak, eggyé lesz  a másik emberrel, a mindenséggel. A testi szerelem nem csak élvezet – a szeretet tanítója is lehet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X