Főoldal > EGÉSZSÉG > Elhibázott újévi fogadalmak

Elhibázott újévi fogadalmak

fogadalmakújév
0

Írta:

1. Megszabadulok minden feleslegtől Így soha ne kezdj hozzá egyetlen fogyókúrához sem! Egy hónap alatt nem lehet 10 kilót leadni – és ez nem is lenne egészséges! Kitartó diétával – amelybe néha egy kis „kicsapongás” is belefér – hetente kb. egy kiló feleslegtől szabadulhatsz meg. Így nem fenyeget az a veszély, hogy a leadott feleslegnek […]

1. Megszabadulok minden feleslegtől

Így soha ne kezdj hozzá egyetlen fogyókúrához sem! Egy hónap alatt nem lehet 10 kilót leadni – és ez nem is lenne egészséges! Kitartó diétával – amelybe néha egy kis „kicsapongás” is belefér – hetente kb. egy kiló feleslegtől szabadulhatsz meg. Így nem fenyeget az a veszély, hogy a leadott feleslegnek a dupláját hízod vissza.

2. Soha többet csokoládét…

0007680_1.jpg ()

Egy-két szem csokoládétól vagy süteménytől még nem dől össze a világ, és nem fogsz elhízni sem. Figyelj arra, hogy az étrendedben megfelelő arányban szerepeljenek a különböző táplálékok: a legtöbbet összetett szénhidrátokból (gabonafélékből, rizsből, burgonyából) kell fogyasztani, de legalább ilyen fontos szerepük van a zöldség- és gyümölcsféléknek is. Tudatos táplálkozás mellett, heti két-három alkalommal egy kis nassolást is megengedhetsz magadnak. Fogyaszthatsz  jó minőségű csokoládékat, mert magas az antioxidáns‑tartalmuk.  

3. Holnaptól futok

Az egészséged- és jó alakod megőrzésében a rendszeres mozgásnak van a  legfontosabb szerepe. Fáradtságra, vagy időhiányra hivatkozva mégis nagyon nehezen kezdünk hozzá. Ha elhatároztad, hogy az új esztendőben mindenképpen mozogni fogsz, olyan sportot válassz, amelyhez nemcsak egy hónapig lesz kedved és energiád. Kezdetben az is elég, ha esténként  félórát tornázol otthon, vagy eljársz uszodába – tavasztól kocoghatsz és biciklizhetsz is.  

4. Jövőre nincs több hiszti

A kisebb-nagyobb sérelmekre vérmérsékletedtől és hangulatodtól függően sokszor sírással vagy dührohamokkal reagálsz? Számolj el tízig. Ám ne feledd, hogy sokszor többet árthat neked és kapcsolataidnak, ha sosem mered szabadjára engedni a dühödet és a fájdalmadat. A felgyülemlett feszültség néha a legváratlanabb pillanatokban törhet elő. Minél hamarabb tisztázd a problémákat, és figyelj oda, hogy ne bánts meg másokat feleslegesen. 

5. Nem vásárolok felesleges holmikat

A kirakatok csábításának nagyon nehéz ellenállni, de jövőre próbálj meg tudatosan költekezni: gondold át, mire van szükséged, és döntsd el előre, hogy mennyi pénzt szánsz a vásárlásra! Az olcsó kacatok helyett vásárolj jobb minőségű  termékeket és meglátod: előbb-utóbb te magad fogsz megálljt parancsolni a pénzszórásnak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X