Főoldal > DIÉTA > Így NE szegd meg az újévi fogadalmaid!

Így NE szegd meg az újévi fogadalmaid!

diétaéletmódváltásfogadalomfogyásújév
0

Írta:

Az új év tökéletes alkalom arra, hogy igazi változást hozz az életedbe! Ha pedig a múlt szilveszteri fogadalmaid teljes csődöt mondtak, ne csüggedj! Mutatunk pár praktikát arra, hogyan válthatod valóra az álmaid!

1. Ne akard megváltoztatni az egész életed!

A legtöbben a sikereikkel, az egészségükkel, a magánéletükkel és a külsejükkel kapcsolatban fogadkoznak – de nem fog minden vágyad egyszerre beteljesülni! A drasztikus változások hamar csődöt mondanak, viszont ha egyszerre csak egy célt tűzöl ki magad elé, nagyobb eséllyel válnak majd valóra!

2. Minden nap tegyél a sikerért!

Kihagysz egy edzést, netán kettőt? Néha teszel a kalóriákra és össze-vissza eszel mindenfélét? A sikerek a kis lépésekből állnak, ne hagyd, hogy egy gyenge pillanatban meghátrálj a céltól! Tegyél minden nap az álmaidért és sokkal közelebb fogod magad érezni hozzájuk! Ne feledd, nemcsak a cél a fontos, hanem az odavezető út is!

Wellness- tipp: Több pénz szeretnél félretenni? Ha mindennap csak százast dobsz a perselybe, már akkor is egy kisebb vagyont fogsz összegyűjteni!  Ha az edzést lazsálnád el, csak tegyél be egy jó zenét és táncolj rá! Ha a szeretteidre akarsz fókuszálni, minden egyes nap mondd el nekik, hogy mennyire fontosak a számodra!

3. Légy türelmes!

Az egy dolog, hogy elhatároztad a céljaid és ideig-óráig be is tartod őket, ám készülj fel arra, hogy biztosan lesznek mélypontjaid. Ilyenkor muszáj türelmet és nyugalmat gyakorolnod, különben megingasz, és a szemétbe kerülnek az álmaid! Amennyiben hajlamos vagy drasztikus látni a dolgokat, kezdj el meditálni vagy alkalmazd valamelyik légzőtechnikát – garantáltan segíteni fognak a céljaid elérésben és a nyugalmad megtartásában.

52892372 - portrait of young brunette beauty using household scale.

4. Mesélj róla a barátaidnak!

Egy kutatás szerint minél több emberrel osztjuk meg a vágyainkat, annál nagyobb az esélye annak, hogy huzamosabb időn belül elérjük őket. Ez valószínűleg azért van, mert nemcsak magunknak, hanem másoknak is meg akarjuk mutatni a képességeinket – a barátaid pedig külön motiválhatnak a céljaid eléréseiben!

5. Vizualizáld!

Készíts egy montázst vagy keress egy szuper motiváló képet a neten, nyomtasd ki és ragasz fel a szobád falára! Minél többször látod a végcélt, annál erősebbek lesznek a pozitív gondolatok a fejedben! A fejedben berögzült kép sokszor nem objektív, és nem egyezik a valósággal, ezért különösen fontos, hogy sokszor rápillants az álmaidat ábrázoló fotóra!

6. Tűzz ki magad elé egy dátumot!

Ez lehet 2017 szilvesztere, de ha kisebb dologról van szó, akár pár hét-hónap múlva is beteljesítheted az álmaid! Pár kiló leadása például teljesen reális cél tavaszra, de egy nyári álomnyaralásra is tudsz elegendő pénzt összespórolni fél év alatt! A lényeg, hogy a közeledő dátumot ne told későbbre, hanem hajtsd magad minél jobban azért, hogy valóra váljon a kívánságod!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X