Főoldal > MOZGÁS > 5 motivációs tipp, hogy elkezdj futni

5 motivációs tipp, hogy elkezdj futni

edzésfutásfutócipőfutópadmotivációsport
0

Írta:

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és ezt te is érzed minden porcikádban. Süt a nap, melegszik a levegő, a természet hívogató hangja pedig egyre erőteljesebben csábít egy kis kocogásra. Valami mégis mindig visszatart? Olvasd el tuti motivációs tippjeinket, hogy végleg felszámolhasd a kifogásokat.

Az persze már csak rajtad áll, hogy a természetet vagy inkább az edzőtermet választod a futótávod teljesítésére, a lényeg, hogy vágj bele! Közhely, de igaz: csak elkezdeni nehéz, és meglátod, nem csak új alakot, de új ismerősöket is nyerhetsz magadnak.

Fotózd le magad bikiniben

… és tedd ki a tükrödre. Vagy a hűtődre. A lényeg, hogy szem előtt legyen minden nap. Persze nem azért, mert szégyenkezned kellene a tested miatt, egész egyszerűen csak azért, hogy extra löketet kapj a futáshoz a fárasztó hétköznapokon is. Ráadásul, ha minden hónapban kiraksz egy újabb fényképet, folyamatában követheted végig a tested változásait, aminél nagyobb motiváló erő nem is kell.

Sétálj “futócentrumokban”

Van a környéken egy bájos kis park? Közel az erdő? Esetleg vízparton laksz? Tuti, hogy minden hasonló hely hemzseg a futóktól. Hiszen nincs is annál jobb, mint a természetben, a friss levegőn sportolni. Ha már érik benned az elhatározás, de még mindig nem szántad rá magad, hogy belevágj, csak sétálj egyet a közeli “futónegyedben“. Meglátod, másnap már te is ott fogod róni a köröket a többiekkel együtt.

Vásárolj szexi futószerkót

Ismered a sport minden jótékony hatását mind a testre, mind a lélekre, mind az elmére, de túl lusta vagy, hogy rendszeresítsd az életedben? Sokkal inkább érdekel egy shopping túra, mint hogy kifáraszd magad egy kiadós kocogással? Nem probléma. Annyi a teendőd, hogy a csini rucik mellett kezdd el nézegetni a csini sportrucikat is. Magad is meglepődsz majd, mennyi dögös holmira fogsz bukkanni. És ha már megvetted, muszáj hordani is őket, nemde?

Építs futóközösséget

Van úgy, hogy az ember leginkább magányra vágyik, és arra, hogy rendbe tegye a fejében kavargó gondolatokat. Legtöbben éppen ezért kezdenek el futni, hiszen a feszültséglevetés mellett tuti gondolatrendező is egy kis kocogás. Ám ez kezdetben még nem fog menni. Neked most az a feladatod, hogy egyáltalán belevágj. Ehhez pedig muszáj társakat találnod, akikkel motiváljátok egymást. Ez lehet barátnő, szomszéd, de ha a környezetedben mindenki csak lustulni akar, telepíts olyan alkalmazásokat, amiket kifejezetten futópartner keresésre hoztak létre. A megbeszélt időpontokat lemondani pedig nagyon ciki, nemde?

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X