Főoldal > EGÉSZSÉG > Mai Holdnaptár – Légy aktív!

Mai Holdnaptár – Légy aktív!

fogyókúraHoldnaptárwellness
0

Írta:

A Hold ma a Bak jegyében jár. Alapvetően tehát a Hidegnap az uralkodó. A legtöbben ilyenkor még a legkisebb bárányfelhőtől is vacogni kezdünk, javasolt tehát rétegesen öltözködnöd! Növő HoldAz Újhold utáni első negyed időszakát éljük. Minden, amit a növő hold első negyedének idején (vagyis az Újholdat követő első 7-8 napban) juttatunk szervezetünkbe, kétszeresen hat. A növő […]

A Hold ma a Bak jegyében jár. Alapvetően tehát a Hidegnap az uralkodó. A legtöbben ilyenkor még a legkisebb bárányfelhőtől is vacogni kezdünk, javasolt tehát rétegesen öltözködnöd!

Növő Hold
Az Újhold utáni első negyed időszakát éljük. Minden, amit a növő hold első negyedének idején (vagyis az Újholdat követő első 7-8 napban) juttatunk szervezetünkbe, kétszeresen hat. A növő Hold befogad, felépít, energiát tárol, erőt gyűjt, védelemre és pihenésre hív. Növekvő szakaszban a Hold segíti a súlygyarapodást, fokozza az egészségtelen élelmiszerek utáni vágyat. Gondoskodik arról, hogy minden apró „bűn” azonnal észlelhető legyen a mérlegen. Ebben az időszakban különösen fontos az önkontroll: lassan, rendszeresen, kis adagokat fogyasszunk!

0007386_1.jpg ()

Milyen ételeket fogyassz?
Ezeken a napokon nem árt, ha a szokásosnál kicsit jobban megsózod az ételeid, a fűszerezéshez pedig jó minőségű sót használsz, mely a vér táplálása miatt előnyös. Javasoljuk, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot vegyél magadhoz. Ha teheted, akkor a növényi részek közül inkább a gyökereket részesítsd előnyben, mert az ezekben található ásványi anyagok segítik, javítják a megfelelő agyműködést. 

Egészség
Fokozottan figyelj a térdedre, a csontjaidra, az ízületeidre és a bőrödre is. Fokozd a vérkeringésed váltózuhannyal és szaunával is akár!

Mozgás vagy pihenés?
Mindenképp ajánlott az intimtorna – akár napi többszöri rendszerességgel is. A gátizom-torna ugyanis segít megőrizni a kismedence egészségét, és jó szolgálatot tehet a szexuális életedben is. Ez a nap szóljon az aktivitásról, valamint a vitaminok és ásványi anyagok felvételéről.

Szépségápolás
Végy egy gyógyító fürdőt, radírozd le a tested és ápold, tápláld a bőrödet is. Ha szükséges, menj el manikűröshöz, és akár egy algás testkezelést is bevállalhatsz. Szaunázz vagy vegyél egy gőzfürdőt, így serkentsd a vérkeringésed, méregtelenítsd a szervezeted és erősítsd az immunrendszered!

Házimunka
Ha nem muszáj, ne ma vidd el a tisztítóba ruháid, mert könnyebben sérülnek a ruha szövetei. A növények gyökér részeit azonban ma ajánlatos elvermelni, raktározni a pincében.

Cikkünket a www.holdnaptar.hu  oldal ihlette.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X