Főoldal > EGÉSZSÉG > Kezdd az újévet szép körmökkel!

Kezdd az újévet szép körmökkel!

körömújév
0

Írta:

Az egészséges köröm erős és rugalmas, felszíne a manikűrös beavatkozása nélkül is sima. Becslések szerint a nők közel húsz százaléka szenved körmei töredezésétől. Ez nem csak esztétikai probléma: a szervezet üzenete, hogy valami nincs rendben. Üzen a szervezet Ha apró gödröcskék, horpadások jelennek meg rajta, akkor ezek a tünetek legtöbbször bőrproblémát jeleznek. A gyulladásos bőr […]

Az egészséges köröm erős és rugalmas, felszíne a manikűrös beavatkozása nélkül is sima. Becslések szerint a nők közel húsz százaléka szenved körmei töredezésétől. Ez nem csak esztétikai probléma: a szervezet üzenete, hogy valami nincs rendben.

Üzen a szervezet

0007695_1.jpg ()

Ha apró gödröcskék, horpadások jelennek meg rajta, akkor ezek a tünetek legtöbbször bőrproblémát jeleznek. A gyulladásos bőr ugyanúgy oka lehet az egyenetlenségnek, mint a pikkelysömör. A probléma kezelésével a köröm is visszanyeri egészséges simaságát.
A vitamin- és a vashiány okozhatja a körmök elvékonyodását és töredezését. A kezek gyakori vízben áztatása, a mosó- és mosógatószerek használata is sokat ront a körmök állapotán.

Mit tehetsz?

  • Pótold a hiányzó vasat a szervezetedből: a legjobb vasforrás például a máj és a húsfélék. Ne feledd: a vas az állati eredetű élelmiszerekből szívódik fel a legjobban és ehhez C-vitamin jelenlétére is szükség van – figyelj a C-vitamin pótlására is.
  • A körmeid visszanyerik rugalmasságukat, ha elegendő  komplex B-vitamint fogyasztasz - a patikák polcain ma már számos készítmény közül válogathatsz.
  • Erősek lesznek a körmeid akkor is, ha pótolod az A-vitamint: fogyassz sok sárga- és narancsszínű gyümölcsöt (például narancsot, barackot) és zöldségeket (parajt, kelkáposztát)
  • Manikűrözés előtt az áztató vízbe tegyél pár csepp ápoló, nyugtató hatású illóolajat (például citromfű vagy levendula) azért, hogy a köröm- és körömágy szépen felpuhuljon.

  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X