Főoldal > EGÉSZSÉG > Karriered a kézírásodban

Karriered a kézírásodban

grafológiakarrierkézírás
0

Írta: and

A bölcs azt mondja, hogy a sikerhez tíz százalék tehetség kell, és verejték a többi kilencven. Vagyis az adottság elengedhetetlen, de szorgalom és kitartás nélkül mit sem ér. De hogy a karrier kinek mit jelent? Érvényesülést, gyors előrejutást, anyagi és társadalmi megbecsülést? Vagy egyszerűen csak azt, hogy abban, amit feladatodnak érzel, kiteljesedhetsz csöndben, észrevétlenül, mégis […]

A bölcs azt mondja, hogy a sikerhez tíz százalék tehetség kell, és verejték a többi kilencven. Vagyis az adottság elengedhetetlen, de szorgalom és kitartás nélkül mit sem ér. De hogy a karrier kinek mit jelent? Érvényesülést, gyors előrejutást, anyagi és társadalmi megbecsülést? Vagy egyszerűen csak azt, hogy abban, amit feladatodnak érzel, kiteljesedhetsz csöndben, észrevétlenül, mégis önmagad és környezeted örömére?

„r”, mint karrierképesség
A grafológia tudománya a karrierképességet elsősorban az „r” betűben vizsgálja. A kis r-ekre koncentrálj, a nagyoknak – R – már más a jelentése. Először is vedd szemügyre méretüket a többi betűdhöz képest! Jól olvashatóak, szépen látszanak? Vagy inkább elbújnak, alig észrevehetőek? Az írásod személyiséged lenyomata: ami fejlett az egyikben, az a másikban is az lesz – ami pedig elbújik itt, azt ott is nagyítóval keresheted. Ha esetleg aprók ezek a betűid, vagy akár itt-ott ki is hagyod őket, azért ne keseredj el: lehet, hogy neked egyszerűen más dolgok fontosak az életben.
Az iskolában tanult szabályos r-nek két vonalkája van: elindul balról boltívet formázva, majd megérkezik jobbra egy kitárt kar képében. Bal szára a múltat szimbolizálja: azt, amit örökségül kaptál neveltetésben, szellemiekben – amit otthonról hozol. Jobb szára megmutatja, mindezzel mit kezdesz, hogyan bontakozol ki, építed saját jövődet.
Ha a bal vonalka nem látható, csonka, arra utal, hogy karriered kibontakoztatásában családod akadályt jelent. (Mert mondjuk szüleid azt szerették volna, hogy orvos legyél, de téged a színpad érdekel.)

0008604_1.jpg ()

Ha jobb oldalon tört le az r betű szára, te magad állsz önmagad útjába.

0008604_2.jpg ()

Vannak persze szárnyaló r-ek is, melyek egy sablonos madárrajzra emlékeztetnek – az ilyen betűk gazdáik szárnyaló karrierképességét mutatják.

0008604_4.jpg ()

A tehetség…
Van egy izgalmas jel, mely arról a bizonyos tíz százalékról árulkodik a siker képletében. Nem is olyan ritka, hogy a különböző ékezetek egyszerűen fogják magukat és akárminek is készültek, négyes számmá változnak. Hogy ezt felfedezd, persze alaposan és akár nagyítóval kell a vizsgálatot végezned. Ez az aprócska jel kimagasló tehetségről mesél az avatott szemnek – de hogy ez milyen téren bontakozik ki, jelenik meg, azt már az írás többi része mutatja meg.

0008604_3.jpg ()

…és a szorgalom
Gyakorlat teszi a mestert: lehet valaki ragyogó tehetséges, áldozatos munka nélkül aligha jut messzire. A szorgalom, a teherbírás, a teljesítőképesség külön fejezetet érdemel, de azért lássunk itt egy könnyen azonosítható jelet!
Nem kell mást tenned, mint megszámolnod  betűidet egy A/4-es oldalnyi szöveg néhány sorában. Ha 30-40 közé esik az átlagos betűszám, szorgalmadat nem érheti kifogás. A betűk számát felfoghatjuk úgy is, mint azt a feladatmennyiséget, amit egy nap – egy sor – alatt elvégezni vagy képes.
Az ennél kevesebb betű egy sorban azt mutatja, hogy igyekszel a lehető legkevesebb energia befektetéssel boldogulni – persze ez a stratégia is lehet sikeres. Ha azonban negyvennél több betűt igyekszel bepréselni rendszeresen egy sorba, a túlzott kifáradás veszélye fenyeget.

Akár így, akár úgy, kézírásod segíthet abban, hogy magadat jobban megismerve, belső késztetéseidre odafigyelve kibontakozhass – világraszóló karrierben, vagy csendes küldetésben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X