Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tipp a fájdalommentes szakításhoz

5 tipp a fájdalommentes szakításhoz

egészségpárkapcsolatszakításszerelemszex
0

Írta:

A szakítás még akkor sem könnyű, ha teljesen biztos vagy az elhatározásodban, az pedig nagyon megnehezítheti a dolgot, ha a partnered másképp vélekedik kettőtökről, mint te. Ritka az olyan kapcsolat, melyet fájdalommentesen be lehetne fejezni – néhány tippünk azonban segíthet a gyors és kíméletes szakításban. 1. Légy őszinte!Ha szakítani akarsz, a legfontosabb az őszinteség, ezért […]

A szakítás még akkor sem könnyű, ha teljesen biztos vagy az elhatározásodban, az pedig nagyon megnehezítheti a dolgot, ha a partnered másképp vélekedik kettőtökről, mint te. Ritka az olyan kapcsolat, melyet fájdalommentesen be lehetne fejezni – néhány tippünk azonban segíthet a gyors és kíméletes szakításban.

1. Légy őszinte!
Ha szakítani akarsz, a legfontosabb az őszinteség, ezért a döntésedet csak valós okokkal magyarázd! Ne hazudd a partnerednek azt, hogy mást szeretsz, csak mert szerinted ezt könnyebb megértenie, mint a te bonyolult és összetett érzelmeidet. Akkor is add a tudtára, hogy mi vezetett idáig, ha ez most mindkettőtöknek nagyon fájdalmas. Ahhoz, hogy a későbbi kapcsolataitokban mindketten több szerencsével járjatok, tudnotok kell, mit hibáztatok most.

2. Tarts ki az elhatározásod mellett!
Mielőtt sor kerülne a nagy beszélgetésre, jól gondold át, milyen érvekkel igazolod a döntésedet! Az esetek többségében a szakítás a másik fél számára sem okoz meglepetést, ám elképzelhető, hogy partneredet hideg zuhanyként éri, amit mondasz. Mindenképpen készítsd fel magad arra, hogy esetleg dühös lesz, vagy kérlel, hogy maradj vele – ha egészen biztos vagy az elhatározásodban, ne hagyd, hogy akár agresszióval vagy könyörgésével is megingathasson a döntésedben.

0009306_1.jpg ()

3. Légy nyílt és egyenes!
Ha a partnered számára is elfogadhatóvá szeretnéd tenni a szakítás tényét, nyílt lapokkal kell játszanod. Semmiképp se indítsd a beszélgetést mellékvágányról – ne fecsegj például olyan baráti párokról, akik nemrég szakítottak. Légy konkrét, és kezdj egy határozott kijelentéssel, mint például: „Valami fontosat kell mondanom neked a kapcsolatunkról. Úgy érzem, képtelen vagyok tovább folyatatni, de szeretném neked megmagyarázni, hogy miért.” Természetesen nem kell minden egyes mondatot ilyen aprólékosan megtervezned, de őrizd meg a nyugalmad, és ne mondj olyasmit, amit eredetileg nem akartál!

4. Ne vádaskodj!
Lehet, hogy most csalódott, dühös és kiábrándult vagy, ám ne feledd, hogy a döntésedet a te mostani érzelmeid, és nem az ő múltbéli tettei indokolják. Ne hánytorgasd fel neki mindazt, amit elrontott a kapcsolatotokban – ezt valószínűleg ő is megtehetné, ám így a tisztázó beszélgetés egy véget nem érő, csúnya vitává fajulna.  

5. Csak olyat kívánj a volt kedvesednek, amit magadnak is szeretnél!
A kapcsolatotoknak nem kell feltétlenül gyűlölködéssel végződnie. Azért szakítasz, mert igazabb szerelemre vágysz – miért ne kívánhatnád ugyanezt a partnerednek is? Ne felejtsd el, hogy nemrég még úgy gondoltad, benne találod meg a boldogságot – attól, hogy elmúlt a varázs, még nem kell haragban lennetek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X