Főoldal > EGÉSZSÉG > Ha párod nem vágyik a szexre…

Ha párod nem vágyik a szexre…

erotikapárkapcsolatszex
0

Írta:

Egy kapcsolat kezdetén a párok minden lehetőséget megragadnak egy kis összebújásra. Az első lángolás egy idő után persze alábbhagy – ám sokszor az is előfordul, hogy egy egyébként jól működő kapcsolatban a szex teljesen mellékessé válik. Ha a párod mostanában nem kezdeményez az ágyban, netán visszautasít, ha te közeledsz hozzá, ne okold rögtön őt vagy […]

Egy kapcsolat kezdetén a párok minden lehetőséget megragadnak egy kis összebújásra. Az első lángolás egy idő után persze alábbhagy – ám sokszor az is előfordul, hogy egy egyébként jól működő kapcsolatban a szex teljesen mellékessé válik.
Ha a párod mostanában nem kezdeményez az ágyban, netán visszautasít, ha te közeledsz hozzá, ne okold rögtön őt vagy magadat! Az ilyen problémák hátterében a legtöbbször feldolgozatlan sérelmek és rosszul rögzült konfliktusmegoldási stratégiák állnak.

Ezek a bajok nem múlnak el egyik napról a másikra. Ha változtatni szeretnél, nagy türelemre és akár szakember segítségére is szükséged lehet. Légy kitartó – három tippünk most segíthet elindulni a megoldáshoz vezető úton!

0009835_1.jpg ()

1. tipp – Szánj időt a szerelemre!
Bármennyire hiányzik is a szex az életetekből, néha biztosan sikerül egymásra hangolódnotok – és olyankor ugyanolyan önfeledten szeretkeztek, mint régen.
Gondold végig, mi az, amit ilyenkor másképp csináltok? Időnként mindkettőtöknek szüksége van arra, hogy a külvilágot kirekesztve kizárólag egymással foglalkozzatok. Fontos, hogy heti néhány órát kettesben töltsetek – de vigyázz, hogy a partnered ne érezzen ilyenkor „teljesítménykényszert”! Egy romantikus vacsorának vagy egy nagy beszélgetésnek nem kell feltétlenül szexszel befejeződnie – néhány ilyen alkalom után azonban érezni fogjátok, hogy sikerült közelebb kerülnetek egymáshoz.

2. tipp – Lépj ki az ördögi körből!
Nem a partnered érzéketlenségére vagy csökönyösségére utal, ha régóta nem tudjátok megoldani a szexszel kapcsolatos problémáitokat. Ha mindketten csak a saját sérelmeiteket hajtogatjátok, a dolognak biztosan nem szerelmeskedés, hanem egy nagy veszekedés lesz a vége. 
Próbáld meg egy kicsit felülről szemlélni magatokat! Már az is fél siker, ha felismered, hogy egy kommunikációs csapdába kerültetek. Ne akard a problémát kizárólag a szex felől megközelíteni – a kapcsolatotoknak valószínűleg más szempontból szüksége van a megújulásra. Vedd rá a párod egy kis kirándulásra, sportolásra, vagy iratkozzatok be nyelvtanfolyamra – lehet, hogy éppen ezek a teljesen „ártatlannak tűnő” tevékenységek lesznek pozitív hatással a szexuális életetekre!

3. tipp – Merj engedni!
A párkapcsolatok működése hasonlít egy libikóka mozgására – a „játékosok” még akkor is meg akarják tartani az egyensúlyt, ha az egyik fél így nagyon magasra, a másik pedig nagyon mélyre kerül.
Ha a szexben mindig te vagy a kezdeményező, a partnered egy idő után természetesnek tartja majd ezt – ahogyan azt is, hogy joga van” elfogadnia vagy elutasítania a közeledésedet. Tanuld meg kiengedni a gyeplőt a kezedből, és ne ragaszkodj görcsösen a kezdeményező szerephez! Ha egy ideig hidegen viselkedsz az ágyban, partneredet nemcsak „kiéhezteted”, de azt is észreveszi majd, milyen kellemetlen volt neked ez a szituáció.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X