Főoldal > EGÉSZSÉG > Tartós párkapcsolat – a hosszú élet titka!

Tartós párkapcsolat – a hosszú élet titka!

egészségszerelemszex
0

Írta:

Ha szerelmes vagy, sokkal vidámabbnak, felszabadultabbnak érezheted magad – ez a szervezetedben felszabaduló oxitocin, vazopresszin és endorfin hormonoknak köszönhető. Több kutatás is bebizonyította, hogy a tartós párkapcsolatban élők sokkal kiegyensúlyozottabbak és hosszabb ideig élnek, mint az egyedülállók. Ne felejtsd el, hogy egy a partnered csak akkor van rád pozitív hatással, ha harmonikus viszonyban éltek. Egy rossz […]

Ha szerelmes vagy, sokkal vidámabbnak, felszabadultabbnak érezheted magad – ez a szervezetedben felszabaduló oxitocin, vazopresszin és endorfin hormonoknak köszönhető. Több kutatás is bebizonyította, hogy a tartós párkapcsolatban élők sokkal kiegyensúlyozottabbak és hosszabb ideig élnek, mint az egyedülállók.

Ne felejtsd el, hogy egy a partnered csak akkor van rád pozitív hatással, ha harmonikus viszonyban éltek. Egy rossz kapcsolat nemhogy egészségesebbé nem tesz, de súlyos lelki problémákat és akár fizikai megbetegedéseket is okozhat!

Lássuk tehát, melyek azok az okok, amiért érdemes szerelmesnek lenned!

0010757_1.jpg ()

Betegségek megelőzése – a szerelem erejével
A szakemberek szerint a tartós párkapcsolatban élők sokkal kevesebb stressznek vannak kitéve. Ennek magyarázata nem meglepő: mivel a pároknak mindig van kivel megbeszélniük a mindennapos problémáikat, a feszültségtől is könnyebben megszabadulhatnak.
Aki tehát párra talált, az kiegyensúlyozottabb, és a depresszióra is kevésbé hajlamos. Sőt, a házasokat vagy élettársi kapcsolatban élőket – a kevesebb stressz miatt – a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések sem veszélyeztetik annyira!

Tartós párkapcsolat – a hosszú élet titka
A hosszabb és egészségesebb élet nemcsak a kevesebb stressz miatt garantált. A kutatások szerint a párban élők közül fele annyian dohányoznak és fogyasztanak rendszeresen alkoholt!
Biztosan te is ismersz olyan fiatalt, aki az igazi társát megtalálva szívesen lemondott az egészségtelen vagy veszélyes szokásairól – véget vetett például a féktelen bulizásnak, felhagyott az extrém sportokkal vagy az éjszakai száguldozással. A lemondásokkal együtt azonban a párok sokszor kifejezetten egészséges tevékenységekbe kezdenek: együtt járnak úszni, biciklizni vagy kirándulni is.

A szerelem megszépít
Ha boldog kapcsolatban élsz, azt mások is észreveszik rajtad, hiszen ilyenkor sokkal többet mosolyogsz, és az egész megjelenésed önbizalomról, belső harmóniáról árulkodik.
A nők szépségének a szerelmeskedés kifejezetten jót tesz, mivel az ilyenkor termelődő női nemi hormon, az ösztrogén a hajat és a bőrt és egészségesebbé teszi.

A szerelem veszélye – fenyeget az elhízás!
Egyetlen dolog miatt kell vigyáznunk, amikor szerelmesek vagyunk – a kutatások szerint a tartós kapcsolatban élők között sokkal nagyobb a túlsúlyosok aránya, mint az egyedülállóknál. A nagy boldogságban sokan elfelejtenek az alakjukra is odafigyelni – hiszen a párjuk szerelmére akkor is számíthatnak, ha időnként felszednek néhány kilót.
Nem kell lemondanotok a közös reggelik és a romantikus vacsorák gyönyöréről – egy kis tudatossággal és megfelelően összeállított, egészséges étrenddel a szerelmet és a karcsúságot is sokáig élvezhetitek!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X