Főoldal > EGÉSZSÉG > Fedezd fel a benned rejlő istennőt!

Fedezd fel a benned rejlő istennőt!

istennő
0

Írta:

Az ókori görögök az istenek életét az emberekéhez hasonlónak képzelték el – az olümposziak ugyanúgy ettek, ittak, házasodtak és szerelmeskedtek, ahogyan mi is. Mítoszaikban megjelenik az anya, a feleség, a szerető archetípusa – a görög istennők által képviselt viselkedésminták azonban a mai nőkben is tovább élnek. Most kiderül, hogy vajon Aphrodité, Hesztia vagy Artemisz tulajdonságai […]

Az ókori görögök az istenek életét az emberekéhez hasonlónak képzelték el – az olümposziak ugyanúgy ettek, ittak, házasodtak és szerelmeskedtek, ahogyan mi is. Mítoszaikban megjelenik az anya, a feleség, a szerető archetípusa – a görög istennők által képviselt viselkedésminták azonban a mai nőkben is tovább élnek. Most kiderül, hogy vajon Aphrodité, Hesztia vagy Artemisz tulajdonságai dominálnak-e benned!

Érzéki, mint Aphrodité
Bár az érzékiség nem egyforma mértékben befolyásolja az emberek életét, amikor szerelmesek vagyunk vagy szenvedélyes pillanatokat élünk át, akkor mindannyian Aphrodité hatalmába kerülünk. Ha az Aphrodité-típus dominál benned, akkor szeretsz a figyelem középpontjában lenni, csillogni, fürödni a férfiak tekintetében. Végtelen számú hódolót tudsz az ujjad köré csavarni – a függetlenségedet azonban semmiért nem vagy hajlandó feladni. Bár a „végzet asszonya” szerepében tetszelegni rendkívül csábító, egy idő után oda kell figyelned, nehogy te is a gyönyörű Aphrodité sorsára juss, és végül magányos maradj.

0011553_1.jpg ()

Féltékeny, mint Héra
Héra Zeusz felesége, a család és a házasság istennője. A kitartóan hűséges Héra nem nézte jó szemmel Zeusz gyakori félrelépéseit – féltékenységében sokszor férje szeretőin és azoknak gyerekein is kegyetlen bosszút állt. Fontos, hogy férjhezmenetel idejére a nőkben már meglegyen az istennőt jellemző állhatatosság és családcentrikusság. Héra romboló indulatait féken kell tartanod! A féltékenykedés a lehető legrosszabb módszer arra, hogy magadhoz kösd a kedvesed. Inkább arra fordítsd az energiád, hogy a párod a sokévi együttélés után is vonzónak találjon!

Okos, mint Pallasz Athéné
Pallasz Athéné már felnőttként pattant ki Zeusz fejéből. Rendkívüli intelligenciája és józansága tehát nem meglepő. Ő a tudomány és a művészetek istennője, és a három szűz istennő egyike. Pallasz jól megállja a helyét a férfiak között, és kedveli a társaságukat is, de a szerelemre és a testiségre azonban nincs igazán igénye. Ha két lábbal állsz a földön, kiegyensúlyozott és racionális vagy, akkor Pallasz Athéné uralja a személyiségedet. Lehet, hogy a munkád megszállottja vagy, esetleg valamilyen különleges hobbi tölti ki a mindennapjaidat, de gondold végig: vajon nem egy hiányzik egy igaz társ az életedből?

Öntörvényű, mint Artemisz

Artemisz a görög mitológia igazi „szinglije”. A szűzi vadászistennő öntörvényű egyéniség, szabad és független életet él, az íját a vállára vetve, férfias ruhákban, a nimfák társaságában járja az erdőt. Artemisz a férfiakat nem sokra becsüli, nőtársaival viszont jó kapcsolatban van, éppen ezért ő a szülő nők védelmezője is. Ha Artemisz típusába tartozol, teljes egyenjogúságra és önállóságod megőrzésére törekszel még akkor is, ha párkapcsolatban élsz. Makacsságoddal  még inkább felkeltheted a férfiak érdeklődését, jószívűséged pedig különösen pozitív hatást gyakorolhat rájuk. Ha párkapcsolatban élsz, nem árt visszavenned egy kicsit a makacsságodból. A túlságosan öntörvényű és szabad szellemű nők egy idő után könnyen elriaszthatják a kiszemelt férfi „áldozatot”.

Egyensúlyteremtő, mint  Hesztia

Hesztia a házi tűzhely őrzője. Hérához hasonlóan számára is a család a legnagyobb érték, de nem kegyetlen, mint a főistennő. Hesztia inkább befelé forduló, szemlélődő típus, a nyugalomra és kiegyensúlyozottságra törekszik. Ha Hesztia tulajdonságai vannak túlsúlyban benned, akkor szívesen töltöd az idődet otthon – számodra a főzés és a házimunka nem teher, hanem örömforrás. Ha nem is szeretnél Hesztiához hasonló „házitündérré” válni, ezt a fajta belső békét és harmóniát igyekezz te is elsajátítani!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X