Főoldal > EGÉSZSÉG > Öntsd szavakba erotikus vágyaid!

Öntsd szavakba erotikus vágyaid!

érzelmekpárkapcsolatszavakszexvágyak
0

Írta: and

Gyakran eszedbe jut, hogy jó lenne vágyaidat és erotikus fantáziáidat elmondani partnerednek, de a megfelelő pillanatban elbizonytalanodsz? Nem csoda, hiszen az emberek nagy része így van ezzel. Az erotikus beszéd módszerének kidolgozói szerint, a megfelelő módon kimondott vágyak, érzések afrodiziákumként (szexuális vágyserkentőként) hatnak a kapcsolatban. A férfiak izgatónak találják az érzések által túlfűtött női hangot. […]

Gyakran eszedbe jut, hogy jó lenne vágyaidat és erotikus fantáziáidat elmondani partnerednek, de a megfelelő pillanatban elbizonytalanodsz? Nem csoda, hiszen az emberek nagy része így van ezzel. Az erotikus beszéd módszerének kidolgozói szerint, a megfelelő módon kimondott vágyak, érzések afrodiziákumként (szexuális vágyserkentőként) hatnak a kapcsolatban. A férfiak izgatónak találják az érzések által túlfűtött női hangot. Gondoljunk csak a telefonszexre! S a nők vágyait is felkelti egy kellemes orgánumú férfi hang.

Sokan azt gondolják, hogy a szeretkezés alatti beszélgetés a fantáziák megosztásából vagy gátlástalan “szaftos” kifejezések használatából áll. Pedig a repertoár ennél sokkal bővebb.

Öntsd szavakba vágyaidat!

0011749_1.jpg ()


Az erotikus beszélgetésben fontos a spontaneitás! Az ilyen beszélgetés a szeretkezés alatti élményekre, saját érzékeinkre és a partner által átélt érzésekre fókuszál. Ne próbálj erőlködni, hogy valami “szexit” mondj partnerednek. Ennél sokkal fontosabb, hogy kifejezd az élvezeted és örömöd a partnered felé, miközben őt is erre bátorítod. Ha görcsösen azon töröd a fejed, hogy mit kellene mondanod, a szellemi erőfeszítés megakadályozza, hogy önfeledten átadd magad a pillanatnyi gyönyörnek. Inkább figyelj a látványra, hangokra, ízekre és illatokra valamint a testedben átélt kellemes érzésekre. Ha őszintén ki tudod mondani: “Milyen jó érzés!”, az sokkal izgatóbb partnered számára, bármilyen “szaftos” kifejezésnél. Az ilyen szeretkezés alatti megnyilvánulások legyenek nagyon könnyedek. S ha gyakorlatot szerzel, egyre könnyebb lesz ilyen módon megnyilvánulnod.

Kérdezz erotikusan!

Először talán könnyebb lehet partnered érzései felől érdeklődnöd, mint saját vágyaidat kinyilvánítanod. Érdeklődj, gyengéd, meghitt hangon arról, hogyan esik neki a te érintésed. Partnered testét megérintve két különböző ponton, suttogva megkérdezheted:”Melyik jobb érzés..itt…vagy…ott?”,” Megmutatnád, hogyan érintselek meg?” Az ilyen kérdések nagyon hasznosak. Egyrészt visszajelzést adnak arról, hogy partnerednek milyen igényei, kívánságai vannak. Rámutatnak párod különleges vágyaira. Elmélyülhet köztetek a meghittség és intimitás. Megtanulod, hogyan izgathatod fel igazán. Másrészt az ilyen gyengédség és becézés még a “néma” szeretőket is szóra bírja.

Adj visszajelzést!

Szintén nagyon izgató visszajelezni partnered számára, a neked jóleső érintésekről és figyelmét a megfelelő területre irányítani. Egyszerűen is hangot adhatsz örömödnek: “Olyan jólesik az érintésed!”, “Jó veled lenni!”, Kellemes, amit csinálsz!”Vagy megdicsérheted partnered vonzerejét, tapasztalatát. Ez bátorítóan hat és párod hálás lesz érte. Ahogy az óvszerhasználatot is lehet erotikusan kezdeményezni. Mindkettőtöknek kiábrándító lehet a “Hagyjuk abba! Óvszer van nálad?”- felkiáltás. Hidd el, nem fog megtörni a varázs, ha a következőket mondod: “Nagyon felizgattál, gondoskodjunk óvszerről, mielőtt végleg elvesztem a fejem!” vagy “Sokkal jobban el tudnám engedni magam, ha védekeznénk!

Ne feledd:
A beszélgetés, meghittség, vágyak szavakba öntése, emberi létünk sajátosságai. Kár lenne a szexualitásból kihagyni azt a lelki, érzelmi dimenziót, ami csak szavak segítségével lehetséges.

Forrás: Bonnie Gabriel :The Fine Art of Erotic Talk c. írásaTovábbi cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X