Főoldal > EGÉSZSÉG > Puffadás, gyomorégés? Gyógyítsd meg a lelked!

Puffadás, gyomorégés? Gyógyítsd meg a lelked!

beleklélekpuffadás
0

Írta:

A bélrendszer nemcsak a táplálékok, hanem az érzések és gondolatok felszívódási központja is. Egy, a betegségek lelki okait kutató nézet szerint bármi, ami félelmet, zavart, szomorúságot, szégyent, lázadást okoz neked, bélproblémákhoz vezethet. Ha dühös vagy, esetleg úgy érzed, hogy teljesen váratlanul bántott meg valaki, vagy olyan magánéleti kudarc ért, amit nem tudsz megemészteni, az hatással lesz a beleidre is. Azaz: ha nem vagy […]

A bélrendszer nemcsak a táplálékok, hanem az érzések és gondolatok felszívódási központja is. Egy, a betegségek lelki okait kutató nézet szerint bármi, ami félelmet, zavart, szomorúságot, szégyent, lázadást okoz neked, bélproblémákhoz vezethet. 
Ha dühös vagy, esetleg úgy érzed, hogy teljesen váratlanul bántott meg valaki, vagy olyan magánéleti kudarc ért, amit nem tudsz megemészteni, az hatással lesz a beleidre is. Azaz: ha nem vagy képes megemészteni egy helyzetet, az a konfliktus testi szinten fog jelentkezni.

Mi állhat a puffadás hátterében?
Beleid állapota azt is jelzi, hogy mennyire vagy képes elengedni magad és mennyire érzed magad biztonságban. Felpuffadni akkor fogsz, ha olyan érzéseket halmozol fel magadban, amelyeket nem tudod, hogyan fejezz ki anélkül, hogy mást megbántanál illetve, hogy te magad is megbántódnál.
Akkor is felpuffadhatsz, ha védekezel valami vagy valaki ellen. Gondold át: vajon miért érzed szükségét annak, hogy védd magad a külvilággal szemben?

0012120_1.jpg ()

Mit tehetsz lelki síkon?
A legfontosabb, hogy megtanuld kifejezésre juttatni az érzéseidet és az általad megélt dolgokat. Ezáltal felszabadulhatsz testileg és lelkileg is, és a puffadás is meg fog szűnni.  

Mit tehetsz még? Ánizs tea puffadás ellen!
Készíts ánizsteát. Az ánizs termése olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik az emésztést, görcsoldó és szélhajtó hatásúak, így hatékonyak felfúvódás ellen.
Így készítsd a teát: egy filtert tegyél 2 dl forrásban lévő vízbe és hagyd ázni 5 percig. Naponta egy csészével fogyassz belőle minden főétkezés után.

0012120_2.jpg ()

Cikkünk a Lelki eredetű betegségek lexikona című kötet nyomán készült.
Szerző: Jacques Martel
Fordította: Schnedarek Réka 
Partvonal Könyvkiadó, 2007.
3290 HUF
www.partvonal.hu  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X