Főoldal > EGÉSZSÉG > Válás vagy párterápia?

Válás vagy párterápia?

párterápiaszakításválás
0

Írta:

Vajon mit lehet olyankor tenni, amikor egy kapcsolat megromlott és mindkét fél eljut odáig, hogy kimondják a döntő szót: “vége”? Majd túllépve az első fájdalmas felismerésen úgy döntenek, hogy mégis megpróbálják és adnak még egy utolsó esélyt a kapcsolatuknak? Maguk miatt és/vagy a gyerekük, gyerekeik miatt. Mi a helyes döntés ilyenkor? Együtt maradni a gyerekek és a látszat kedvéért egy […]

Vajon mit lehet olyankor tenni, amikor egy kapcsolat megromlott és mindkét fél eljut odáig, hogy kimondják a döntő szót: “vége”?
Majd túllépve az első fájdalmas felismerésen úgy döntenek, hogy mégis megpróbálják és adnak még egy utolsó esélyt a kapcsolatuknak? Maguk miatt és/vagy a gyerekük, gyerekeik miatt.
Mi a helyes döntés ilyenkor? Együtt maradni a gyerekek és a látszat kedvéért egy rossz kapcsolatban vagy továbblépni? Vajon a páterapeuta miben tud segíteni? A sokakat érintő kérdésre Geist Klára pszichológus, család- és párterapeuta szakértőnk válaszolt egy publikusan feltett olvasói levélre reagálva.

0012284_1.jpg ()

 

A szakértő véleménye a szakítás kontra párterápia kapcsán 

“Sajnos a férjemmel már nagyon az utolsókat rugjuk, mindketten elégedetlenek vagyunk a kapcsolatunkal és a másikkal, talán jogosan is! Viszont van egy 2 éves kislányunk és talán ezért én még szeretném ha megpróbálnánk…
Van értelme, hova forduljunk, mit tegyünk!?” – Gitta

*

“Kedves Gitta!
A válás szándéka sokszor az új kapcsolati egyensúly beállítására való igény jele. A változás/változtatás előfutára! A párterápiát különösen fontos megpróbálni akkor, ha gyermek is született a kapcsolatból. Hiszen a kislányuk szüleiként most már örökre együtt kell
működniük. A párterápia természetesen nem ígéri, hogy “összegyúr” két embert.
Lehetséges, hogy konfliktusaikat feldolgozva kapcsolatuk új erőre kap, fejlődőképes lesz. A párkapcsolatok több, mint fele, egyesek szerint 70%-a megmenthető párterápiával.
Ha azonban mégis válásra kerülne a sor, akkor a párterápia megkönnyíti a szakítási döntés megfogalmazását s csökkenti a szakítás miatti lelki sérülések súlyosságát.

A www.csaladterapia.hu , www.parterapia.hu  oldalakon párterápiás
magánpraxisokat talál. Díjtalan lehetőségek is vannak, például kereshet engem a 06 1 339-3700-as telefonszámon. Intézményünkben díjtalanul végzünk párterápiás szolgáltatást.

Üdvözlettel:
Geist Klára

 

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X