Főoldal > EGÉSZSÉG > Ahogy a pasik vezetnek

Ahogy a pasik vezetnek

pasiszexivezetés
0

Írta:

1. ReggelizésA reggeli dugóban ácsorogva egy ideje már figyeljük azokat a pasikat – fiatalokat és idősebbeket, munkaruhában vagy öltönyben ülőket egyaránt -, akik a kocsiban, munkába menet kis szendvicsüket fogyasztják. Pont úgy, ahogy az éhes kisiskolások buknak a szünetben az uzsonnacsomagra. De nem ám benzinkútról beszerzett egyen-elemózsiát majszolnak! Kisimult arccal, elalélt tekintettel harapnak a gondosan és precízen alufóliába […]

1. Reggelizés
A reggeli dugóban ácsorogva egy ideje már figyeljük azokat a pasikat – fiatalokat és idősebbeket, munkaruhában vagy öltönyben ülőket egyaránt -, akik a kocsiban, munkába menet kis szendvicsüket fogyasztják. Pont úgy, ahogy az éhes kisiskolások buknak a szünetben az uzsonnacsomagra. De nem ám benzinkútról beszerzett egyen-elemózsiát majszolnak! Kisimult arccal, elalélt tekintettel harapnak a gondosan és precízen alufóliába tekert zsemlébe, melyből kilóg a gépsonka és a TV-paprika. Kedves, mosolyogtató mozzanat ez az őrültekkel is megtelt sávokban. Köszönjük az élményt!

2. Könyökszellőztetés
Leginkább a nyári melegben hódolnak ennek a szenvedélynek férfi autóstársaink. Egyszer már próbáltuk mi is ezt a testhelyzetet, hogy megtudjuk, miért is olyan frankó és kényelmes, de rá kellett jönnünk, hogy ebben a pózban nem érjük el biztonságosan a kormányt. Leginkább tehát a széles vállú, hosszú karú pasiknak adatik meg ez a kissé flegma, laza vezetés közbeni szokás. Van, akiknek bizony jól áll – feltéve, ha nem épp cigarettacsikket hajít el egy mozdulattal -, gyakori azonban, hogy túlzóan nagyképűen és lazán zajlik a dolog. És bizony arról se feledkezzünk meg, hogy a huzatba kilógasztott könyék később hajlamosabb lehet a reumára!

0013736_1.jpg ()

3. Beszélgetés a kihangosítóval
Ez a szokás dicséretre méltó. Az eddig végzett belső elemzésünk szerint a nők többsége a mai napig kihangosító és headset nélkül telefonál az autóban. Ezt a gondatlan autós abból veheti észre, hogy – bár zöld a lámpa – az előtte haladó kis női kocsi, plüssökkel és szalmakalappal a kalaptartóján, indokolatlanul lassan halad, lelassít, majd végül nem éri el a szabad jelzést. A férfiak körében azonban mind gyakrabban látni olyanokat, akik a kihangosítóval társalognak, átlényegülve tárgyalnak, magyaráznak, gesztikulálnak és mondják a magukét. Jeles osztályzat nékik!

4. Orrpiszkálás
Nem tudjuk, hogy mit gondol az, aki kocsijának óvó-védő karosszériáján belül elkezdi piszkálni a nóziját. De nemcsak, hogy finoman megbirizgálja és szöszmötöl szaglószerve körül, hanem szinte az egész mutatóujját elvarázsolja orrlukában, akárcsak Houdini.
Javaslatunk: otthon, a tükör előtt hatékonyabb és szalonképesebb lehet ez a napi rutin. Ha pedig ez sehogysem megy, és marad a leküzdhetetlen késztetés a kocsiban való orrpiszkálásra, egészen sötét ablakú kocsit kell vásárolni.

5. Napi sajtószemlézés
Reggel 7, csúcsforgalom. A kocsik araszolnak, csak a harmadik zöldre juthatunk át a kereszteződésen. A mellettünk lévő sávban a pasi finoman elindul, és szinte nem is nézi az utat, a lámpát, az előtte lévő kocsit sem. Hanem ehelyett olvas. Épp az előző lámpánál nyomták a kezébe a szórólapot a reklámpólós lányok. Van ez a típus: csak pusztán kíváncsi arra, mit kapott, mielőtt kidobná. A másik típus, aki a volánnál előre megfontolt szándékkal olvas, és nemcsak kispályás módon az épp kezébe nyomott szórólapra, de a teljes aznapi lap tartalmára, az árfolyamokra és a totóeredményekre is kíváncsi. Mire a következő lámpához érünk, már végez is vele.

+1 Belazulás
Magunkban csak így hívjuk ezt a jelenséget: belazulás. Figyelmesebb autós hölgytársaink is bizonyára látták már azokat a pasikat, akik a kormányt bal kézzel 12 óránál ragadják meg, szigorúan felülről belekapaszkodva, szinte csak két ujjal, a felsőtestükkel pedig egészen “belazulnak” a sebváltó fölé, egészen az anyósülésen ülő vállához. Kétségtelenül baromi laza ez a – hátulról is jól felismerhető – testtartás, főleg, ha a kocsi vezetője vagány baseballsapkát is húz és olybá tűnik, mintha a kocsi padlóján ülne, számunkra viszont inkább felesleges kiskakaskodás a volánnál.
Tippünk: ezt a belazulós testtartást kizárólag rövidtávú utazásokra ajánljuk. Akkor sem jó szívvel. Ha ugyanis hosszabb ideig ül a sofőr ebben a pózban, könnyen gerincferdülés lehet a vége. Aztán majd lehet szépen menni gyógytornára vagy a csontkovácshoz!

Képek forrása: Profimedia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X