Főoldal > EGÉSZSÉG > A szerető nem oldja meg a szexuális problémákat!

A szerető nem oldja meg a szexuális problémákat!

orgazmuspárkapcsolatszex
0

Írta:

Vajon kell-e ahhoz szerető harmadik, hogy újra felhőtlen és örömteli legyen a szexuális életed? Vajon elérhető-e a társas eksztázis önmagunk és a másik teljes ismerete nélkül? A kérdésekre Nagy Edit szexuálpszichológus adta meg a választ.   A szerető varázsa?Manapság sokan választják a könnyebb megoldást, vagyis ahelyett, hogy igyekeznének színt vinni meglévő kapcsolatukba, idegenben kutatnak újabb gyönyörforrások […]

Vajon kell-e ahhoz szerető harmadik, hogy újra felhőtlen és örömteli legyen a szexuális életed? Vajon elérhető-e a társas eksztázis önmagunk és a másik teljes ismerete nélkül? A kérdésekre Nagy Edit szexuálpszichológus adta meg a választ.  

0013621_1.jpg ()

A szerető varázsa?
Manapság sokan választják a könnyebb megoldást, vagyis ahelyett, hogy igyekeznének színt vinni meglévő kapcsolatukba, idegenben kutatnak újabb gyönyörforrások után. Nagy Edit szexuálpszichológusunk szerint nem megoldás, ha egy szerető karjaiban keressük a boldogságot, hiszen ahol felbukkan az a bizonyos harmadik, ott általában nem csak szexuális problémák vannak.
„Én sohasem találkoztam olyan boldog, szerelemben elő párral, akik életében jelen lett volna egy harmadik, éppen ezért ha egy kapcsolattal minden rendben van, egyik félnek sem lesz arra szüksége, hogy idegen ágyban keresse az érzéki élményeket. Az energiák optimális esetben inkább befelé, a közös élmények felé irányulnak, amelyek megteremtik az izgalmas, élvezetes szexuális élet lehetőségét” – magyarázza Nagy Edit.

Testi-lelki meztelenség
A társas eksztázis nem egyszeri élmény, nem egy technika, amit el lehet sajátítani, hanem egy út, amit két ember közösen jár be. Nem lehet egy alkalomba sűríteni, hiszen a bizalomnak fel kell épülnie, a megnyílást gyakorolni kell, hogy teljesen át tudjuk magunkat adni a másiknak. Ha sűrűn váltogatjuk a partnereinket, sok kicsi csúcsra feljuthatunk, de egy igazi magaslat meghódításához általában egymást jól ismerő, összeszokott párra van szükség. Az eksztázis magaslatainak megjárásához merészség kell, hogy bele merjük vetni magunkat az érzéki élvezetbe, és persze bizalom, hogy társunk elkísér, támaszkodhatunk rá. A másik előtt testi-lelki meztelenségünkben megmutatkozni talán a legnehezebb feladat, ha azonban sikerül, minden gátlásunkat levetkőzhetjük. 

A témáról bővebben a Wellness magazin szeptemberi számában olvashatsz!

Érzékek iskolája
– Ha szexuális fantáziáinkat a partnerünkkel is megosztjuk, a szex igazán vérpezsdítő lehet. Meg kell tanulnunk játékos kommunikációval megteremteni azt az alapfeszültséget, amely az igazi szerelmeskedéshez elengedhetetlen.
– A vizuális ingerek is nagy hatással vannak a bennünk zajló kémiai folyamatokra, így nem véletlen, hogy egy erotikus film, egy ügyesen kiválasztott fehérnemű vagy egy jól elhelyezett tükör az egekbe képes repíteni a vágyat.
– Legalább ilyen fontosak a hangok is, hiszen aligha van olyan ember, akit hidegen hagyna kedvese mély sóhaja, és ne hangolódna rá könnyebben az intim együttlétre.
– Újra kell tanulnunk önmagunkat, rá kell ébrednünk az erőnkre ahhoz, hogy képesek legyünk a női energiáinkat kreatív, teremtő módon használni. Szerencsére egyre több tanfolyamot és előadást találunk a témában, így mindenki rálelhet a számára leginkább testhezálló módszerre, legyen szó akár egyéni, akár páros foglalkozásokról.
– Napjainkban az olyan erotikus mozgásformák is a virágkorukat élik, mint a hastánc vagy a latin táncok, melyek amellett, hogy remek kikapcsolódást és testedzést jelentenek, a bennünk szunnyadó szexuális energiákat is életre keltik.  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X