Főoldal > EGÉSZSÉG > Kiütést, pattanásokat okoz a mobiltelefon?

Kiütést, pattanásokat okoz a mobiltelefon?

bőrbetegségmobilpattanás
0

Írta:

Pattanások és viszkető bőr jellemzi ezeket a pácienseket, akiknél allergiás reakciót vált ki a mobiltelefon-használat. Ha korábban nikkeltartalmú eszközökkel vagy ékszerekkel voltak már problémáink, számíthatunk arra, hogy a telefonok nagy részétől is viszketni fogunk. A kiütések nemcsak az arcon, de a kézen is jelentkezhetnek, így a túlzott billentyűhasználat is veszélyes lehet. Minél többet beszélünk a […]

Pattanások és viszkető bőr jellemzi ezeket a pácienseket, akiknél allergiás reakciót vált ki a mobiltelefon-használat. Ha korábban nikkeltartalmú eszközökkel vagy ékszerekkel voltak már problémáink, számíthatunk arra, hogy a telefonok nagy részétől is viszketni fogunk. A kiütések nemcsak az arcon, de a kézen is jelentkezhetnek, így a túlzott billentyűhasználat is veszélyes lehet. Minél többet beszélünk a telefonon, és minél izzadósabbak vagyunk, annál több nikkel jut a szervezetünkbe.

0014996_2.jpg ()

A tanulmányban kimutatták, hogy a készülékek több mint fele tartalmazza az ártalmas fémet, függetlenül a gyártótól. A nikkel a menügombokban, a logókban és a képernyők körüli keretekben fordul elő leginkább. Az orvosok azt javasolják, hogy panaszok esetén azonnal keressük fel a bőrgyógyászt, hiszen legtöbbször a telefon cseréje segíthet. Sajnos arról nem közöltek semmilyen listát, melyik gyártók mely modelljei lehetnek “viszketősek”.

0014996_1.jpg ()

Cikkünk forrásául a PDAMania.hu weboldal szolgált – ha szeretnél még többet olvasni trendi kütyükről, katt ide!

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X