Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 hiba, amivel elriasztod a pasit a lánykéréstől

5 hiba, amivel elriasztod a pasit a lánykéréstől

esküvőlánykéréspárkapcsolatpasi
0

Írta:

Lelki szemeid előtt már hófehér ruhában állsz az oltár előtt? Bizony addig a percig még hosszú az út – a párkapcsolatok egyik legstresszesebb időszaka a lánykérés és az esküvő előtti pár hónap. Hogy semmi ne keserítse meg a készülődést, utánajártunk, melyek azok a párkapcsolati hibák, amelyeket semmi esetre se kövess el! 1. hiba: Túl hamar […]

Lelki szemeid előtt már hófehér ruhában állsz az oltár előtt? Bizony addig a percig még hosszú az út – a párkapcsolatok egyik legstresszesebb időszaka a lánykérés és az esküvő előtti pár hónap. Hogy semmi ne keserítse meg a készülődést, utánajártunk, melyek azok a párkapcsolati hibák, amelyeket semmi esetre se kövess el!

1. hiba: Túl hamar akarod bekötni a fejét
Szíved szerint már az első randitok után el kezdted volna az esküvő szervezését? Ha nem szeretnéd, hogy a pasid fejvesztve elmeneküljön, akkor ezt ne emlegesd előtte! A legtöbb férfi ugyanis pánikba esik, ha férjként vagy apaként tekintenek rá, vagy ha komolyan beszélnek vele a jövőről. Ha rövid időn belül lánykérést szeretnél, hagyj neki időt, hogy rájöjjön: valóban örökre akar téged!
Tipp: Nem kell folyton a nyakán lógnod ahhoz, hogy lánykérés legyen a történet vége. Utazz el pár napra a barátaiddal, hogy ráébredjen, mennyire hiányzol neki, és hogy milyen üres az élete nélküled! Ha fordítva sül el a dolog, azaz kifejezetten élvezi a nélküled töltött perceket, akkor még nem való férjjelöltnek!

0015226_1.jpg ()

2. hiba: Korlátozod a szabadságát
Szíved szerint folyamatosan vele töltenéd minden percedet, ő viszont szeretne találkozni a barátaival is? Ne sértődj meg! Ez nem annak a jele, hogy nem érdekli a jövőtök – egyszerűen mindenkinek más a szabadságigénye, ezt tiszteletben kell tartanod. Ha eltiltod a barátaitól, nem csoda, ha veszi a sátorfát és odébb áll! Engedd, hogy találkozzon a barátaival, legalább neked is lesz időd a barátnőidre! Persze az ellen már nyugodtan emelj kifogást, ha a barátokkal sokkal többet törődik, mint veled!
Tipp: Nagyon kötődik hozzájuk? Akkor el kell fogadnod, hogy ha összeházasodtok, sok időt kell majd velük töltened. Próbáld őket megkedvelni, szervezz egy ismerkedős bulit, ahova meghívod a legszebb barátnőidet is! Ezzel biztosan leveszed a pasikat a lábukról!

3. hiba: Idomítod a férfit
Árgus szemmel lesed, mikor rakja rossz helyre a koszos zoknit, vagy mikor szórja szét a müzlit? Ne szisszenj fel minden apró hibára, ne korrigáld minden cselekedetét, ne oktasd ki, hogy egy rendes lakásban minek hol a helye! Az együttélés a házasság előtti lépés, ezért ne rontsd el a hangulatot a kritizálással! Mert vajon mire gondol majd? Valószínűleg arra, hogy ha már most folyton kioktatod, akkor mi fogsz tenni húsz év múlva?
Tipp: Soha ne mond neki azt, hogy szerinted milyennek kell lennie a tökéletes férjnek! Hiszen – elvileg – úgy szereted, ahogy van – Nem?

4. hiba: Bizalmatlan és féltékeny vagy
A kapcsolat elején nem voltál féltékeny, most hogy már közel vagytok a házassághoz, nem is látsz a zöldszemű szörnytől? Gondold végig, vagy beszéld át a kedveseddel, hogy van-e okod a bizalmatlanságra! Ha nincs, akkor lehet, hogy cask az esküvő/lánykérés előtti bizonytalanságodat vetíted ki a pasidra – akinek könnyen elege lehet a folytonos gyanakvásból és féltékenységből!
Tipp: Ahelyett, hogy folyton féltékenykedsz, hívd el a párodat egy hosszú hétvégére! A közös élmények ugyanis megerősítik a kapcsolatot és téged is meggyőzhetnek arról, hogy nincs mitől félned!

+1 hiba: Az esküvő-terror
Alig ér haza a munkából, máris száz kérdést szegezel neki? Lehet, hogy a vendégek számába, a saját öltönyének kiválasztásába és az anyagi kérdésekbe ő is bele szeretne szólni – de az szinte biztos, hogy az ekrü és törtfehér vagy a szatén és a csipke közötti választást nem tartja halaszthatatlannak! Ne fáraszd feleslegesen az apró döntésekkel! Attól még, hogy te imádsz szervezkedni, ő nem biztos, hogy lelkesedik érte!
Tipp:
– Ne engedd, hogy az apukád/anyukád kioktassa arról, hogy mi a férj feladata.
– Ne engedd kiábrándult elvált barátaid közelébe, akik részletesen ecsetelik, mi az elviselhetetlen a házasságban.
– Ne rángasd folyton rokonnézőbe, ha unalmasnak tartja.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X