Főoldal > EGÉSZSÉG > Hüvelygomba: mit tehetünk gyorsan ellene?

Hüvelygomba: mit tehetünk gyorsan ellene?

Élete során négy nőből három legalább egyszer megtapasztaltahogy létezik olyan gyógyszermely az ilyenkor fellépő kellemetlenségeket teljes körűen kezeli: a Camennyi kellemetlenséget tud okozni a gombás hüvelyfertőzés. Mindezek után megnyugtató tudni
0

Írta:

Szűnni nem akaró viszketés. Rendellenes, fehéres színű hüvelyi folyás. Ezek a gombás hüvelyfertőzés kellemetlen tünetei, melyet a nők 75%-a legalább egyszer megtapasztal élete során. A gombás hüvelyfertőzés sajnos igen gyakori betegség a nők körében. NEM CSAK SZEXUÁLIS ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉG A közhiedelemmel ellentétben gombás hüvelyfertőzést nem csak szexuális úton szerezhetünk. A gombák többsége természetes módon […]

Szűnni nem akaró viszketés. Rendellenes, fehéres színű hüvelyi folyás. Ezek a gombás hüvelyfertőzés kellemetlen tünetei, melyet a nők 75%-a legalább egyszer megtapasztal élete során. A gombás hüvelyfertőzés sajnos igen gyakori betegség a nők körében.

NEM CSAK SZEXUÁLIS ÚTON TERJEDŐ BETEGSÉG

0015245_4.jpg ()

A közhiedelemmel ellentétben gombás hüvelyfertőzést nem csak szexuális úton szerezhetünk. A gombák többsége természetes módon jelen van szervezetünkben, így a női hüvelyben is. A normál hüvelyflóra részét képező gombák akkor okoznak fertőzést, ha nagy számban elszaporodnak. Egészséges szervezetben a kórokozók szaporodását a hüvelyflóra bonyolult egyensúlyi rendszere gátolja, ez azonban igen érzékeny, külső vagy belső hatások könnyen felboríthatják.

Sokszor olyan hétköznapi tényezők, mint a szénhidrátban gazdag táplálkozás, antibiotikumos kezelés, vagy éppen a túlzásba vitt intimhigiénia áll annak hátterében, hogy a hüvelyi mikroflóra nem tudja teljesíteni feladatát és létrejön a fertőzés. Semmiképpen sem szégyellnivaló betegségről van tehát szó, ami ráadásul megfelelő terápiával igen gyorsan gyógyítható.

HATÁSOS KOMBINÁCIÓ HÜVELYGOMBA ELLEN

A Canesten KOMBI az egyetlen vény nélkül kapható gyógyszer, mely két készítmény kombinációjával teljes körű kezelést biztosít gombás hüvelyfertőzés esetén. Mivel hüvelytablettát és krémet is tartalmaz, a Canesten KOMBI a teljes gyógyulásban, és a betegséggel járó kellemetlenség enyhítésében is segít:
  • A hüvelytabletta a fertőzés okát szünteti meg. A kezelés – napi egyszeri alkalmazással – mindössze 3 napot vesz igénybe. Hatóanyagának köszönhetően a tabletta a hüvely gombás fertőzéseiért felelős kórokozók legtöbb fajtája ellen hatásos.
  • A krém a külső nemi szervek gombás fertőzöttségét gyógyítja. Használatával gyorsan csillapíthatjuk a kínzó viszketést. A krém a visszafertőződés elkerülése miatt is ajánlott. A kórokozókat ugyanis a szexuális partnernek átadhatjuk, ahol azok akár tünetmentesen „elraktározódhatnak”, így visszafertőzést okozhatnak. Ezért javasolt, hogy amint észrevesszük a fertőzést, kezeljük partnerünket is Canesten krémmel.
    A Canesten az egyetlen gomba elleni hüvelytabletta, amely segédanyagként tejsavat is tartalmaz. A tejsav hozzájárul a hüvely egészséges flórájának helyreállításához.

NE KÉSLEKEDJÜNK A KEZELÉSSEL!

0015245_1.jpg ()

Amennyiben a tünetek gombás hüvelyfertőzésre utalnak, minél gyorsabban tegyünk ellene. Nőgyógyászt kell felkeresni terhesség és szoptatás alatt, ha a fertőzés először vagy 1 év alatt több mint négyszer fordult elő, illetve ha bizonytalan a tüneteket illetően.

Mivel a Canesten KOMBI vény nélkül kapható gyógyszer, így nem szükséges nőgyógyászhoz fordulnia annak, aki korábbi tapasztalatai alapján a tünetekről biztonsággal felismeri az ismételten jelentkező betegséget.

 

További információkért kattints ide!

 

A Canesten Kombi vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: klotrimazol. Csak orvosi javaslatra alkalmazható, ha a betegség elôször fordul elô, vagy egy évben több mint négyszer jelentkezik, terhesség és szoptatás alatt.
_______________________________________________________________________________________

A kockázatokról és mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

_______________________________________________________________________________________


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X