Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 lélekmelengető tipp téli estékre

5 lélekmelengető tipp téli estékre

férfipárkapcsolat
0

Írta:

1. tipp: Főzzetek közösen! Kalandozzatok a kulináris élmények világában! Ehhez válasszatok ki egy finom receptet (lehetőleg valamilyen egészséges fogást) és alkossátok meg együtt. A feladatot ne vegyétek túl komolyan: nem az a lényeg, hogy éttermi minőségű specialitást dobjatok össze, hanem az, hogy együtt legyetek! Kóstolgassatok bátran, nevessetek őszintén egymás konyhai sutaságain! Nem baj, ha az […]

1. tipp: Főzzetek közösen!

Kalandozzatok a kulináris élmények világában! Ehhez válasszatok ki egy finom receptet (lehetőleg valamilyen egészséges fogást) és alkossátok meg együtt. A feladatot ne vegyétek túl komolyan: nem az a lényeg, hogy éttermi minőségű specialitást dobjatok össze, hanem az, hogy együtt legyetek! Kóstolgassatok bátran, nevessetek őszintén egymás konyhai sutaságain! Nem baj, ha az eredmény nem a legtökéletesebb, a közösen eltöltött időn legyen a hangsúly.
Tippünk: Próbáljátok ki egy könnyű, ízletes finom csemegét: a fűszeres-vajas sütőtököt! A sütőtököt vágjátok cikkekre, vajjal, sóval, borssal ízesítve csomagoljátok alufóliába és előmelegített sütőben süssétek meg!

2. tipp: Mozizzatok otthon!

A téli bevackolós esték egyik legjobb programja a közös filmnézés. Válogassátok ki gyerekkorotok kedvenceit – biztos van olyan mesefilm amiért mindketten rajongtatok. Vidám élmény lesz újra átélni az ismerős történeteket és rácsodálkozni arra, hogy annak idején mi is ragadott meg a sztoriban.  
Tippünk: Az otthoni mozizáshoz ne kalóriadús vajas pattogatott kukoricát vegyél, hanem válassz egészséges nassolnivalókat. Rágcsáljatok mogyorót, diót, pisztáciát, sült gesztenyét, vagy aszalt gyümölcsöket.

0016265_1.jpg ()

3. tipp: Merüljetek el a habokban!

A kinti mínuszokban átfázott testnek igazán jól esik egy forró, illatos fürdő. Egyes vélemények szerint a férfiak nem annyira kedvelik a forró vizet ezért jobb, ha a megszokottnál kicsit alacsonyabb hőmérsékletű vizet engedsz a kádba. Varázsolj meghitt hangulatot: szórj fürdősót a vízbe, gyújts meg néhány szál gyertyát. Csepegtess a vízbe nyugtató, lazító hatású levendula-, ylang-ylang vagy citromfű olajat. 
Tippünk: Az illóolajat tedd egy kis csésze tejbe, keverd össze és add a fürdővízhez – így az illóolaj könnyen elkeveredik a fürdővízben, és nem irritálja a bőrötöket! 

4. tipp:  Masszírozd ki a feszültséget!

A masszázs azon túl, hogy nagyon kellemes érzés, elsősorban a test és az elme ellazítására szolgál. A speciális érintéseknek köszönhetően megszabadíthatod kedvesedet az izmaiban felhalmozódott feszültségtől és utána szerepet is cserélhettek. A profi masszírozáshoz variáld az érintések típusát és intenzitását a lágy simítástól az erőteljesebb dögönyözésig! Ügyelj a szimmetriára is – ha a bal combot masszíroztad, gyúrd át a jobbat is. Használj speciális masszázsolajat, így a bőr nem fog húzódni masszázs közben.
Tippünk: A masszírozás idején ne beszélgessetek! Néhány szó az elején segíthet megteremteni a meghitt hangulatot, de a hosszas csevegés könnyen elvonhatja mindkettőtök figyelmét.

+1 tipp: Kortyoljatok lélekmelegítő italokat!

Miután átfagyva és fáradtan értek haza a nap végén, melegedjetek meg egy csésze finom forró ital mellett! Ezt megtehetitek a kádban ülve, masszás után, főzés vagy filmnézés közben is. A téli italok palettája széles: az egyszerű teaféléktől a forró csokin át a forralt borig tucatnyi lehetőség közül válogathattok. Készítsetek valódi kakaóból forró csokit, amit ízesíthettek fahéjjal, juharsziruppal és chilivel.
Tippünk: Fűszerezd bátran a forró italkölteményeket, mert az intenzív aromák szerelemi afrodiziákumként hatnak, amely mindenképp előnyös lehet az este további folytatását tekintve…

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X