Főoldal > EGÉSZSÉG > Így spórolhatsz tízezreket az ünnepi ruhán!

Így spórolhatsz tízezreket az ünnepi ruhán!

karácsonytrendwellness
0

Írta:

Karácsonykor ne érezd kényszernek az alkalmi ruha vásárlását! Nem érdemes még azon is izgulnod, hogy az év végi hajtás és az otthoni teendők miatt nem volt időd és energiád valami csinos ruha beszerzésére. Akkor pedig végképp ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha a csillogó felső helyett az unokaöcsédnek vetted meg a másik építőjátékot is. A karácsonyi […]

Karácsonykor ne érezd kényszernek az alkalmi ruha vásárlását! Nem érdemes még azon is izgulnod, hogy az év végi hajtás és az otthoni teendők miatt nem volt időd és energiád valami csinos ruha beszerzésére. Akkor pedig végképp ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha a csillogó felső helyett az unokaöcsédnek vetted meg a másik építőjátékot is. A karácsonyi öltözéket meg lehet úszni pénztárcakímélő módon is. Lássuk, hogyan!

1. Tipp: Fedezd fel családtagjaid szekrényét! 

A legegyszerűbb és legszerencsésebb megoldás, ha rendelkezel egy méretben hozzád hasonló húggal, nővérrel, nagynénivel vagy édesanyával, akinek a szekrénye valóságos kincsesláda lehet. Nem kell tetőtől talpig kölcsönruhába bújnod – főleg, ha nem egyezik az ízlésetek.
Tipp: Elég, ha egy érdekes felsővel, csillogó kendővel vagy sállal, boleróval, vagy különleges, csilivili bizsuval dobod fel a saját ruhád. Csak arra vigyázz, hogy ne essen baja, mert akkor kamatostul kell visszafizetned a kölcsönt!

0016346_1.jpg ()

2. Tipp: Figyelj a részletekre! 

Az ördög a részletekben lakozik! A másik megoldás, ha a ruhatárad egyszerű alapdarabjait dobod fel valamilyen extra kiegészítővel. Sokan vannak, akik ragaszkodnak a drágább, magasabb minőségű, klasszikus darabokhoz. A kis fekete önmagában is verhetetlen, de megfelelő kiegészítőkkel a slágerdivatnak és az ünnepeknek megfelelővé teheted a kedvenc ruhádat.
Tipp: Egy extrém, fényes kötött sapka, ujjatlan fekete kesztyű, szőrös boleró, vagy csillogó sál feldobja a legegyszerűbb egyszínű ujjatlan felsőt is! Ezeket a kiegészítőket olcsón is megúszhatod: nyugodtan vásárolj turkálókban, olcsóbb butikokban vagy kínai üzletekben. Ha kérdezik, hol vetted az adott darabot, csak mosolyogj sejtelmesen, mintha nagy titkot rejtegetnél, de eszedbe ne jusson szégyenkezni az ötletesség miatt!

3. Tipp: Magad uram…

Ha szereted a kreatív elfoglaltságokat, és szívesen foglalkozol ékszerkészítéssel, gyöngyfűzéssel, varrással, hímzéssel, horgolással, akkor is nagyon egyszerű helyzetbe vagy. A karácsonyi öltözék elkészítése neked igazi kikapcsolódás.
Tipp: Készíts látványos fülbevalót, méretes nyakláncot, amelyek feldobják a legegyszerűbb ruhákat is. Érdemes egyszínű, sötét ruhát felvenned, amelyen valósággal megelevenednek a színpompás ékszerek. Ha otthon vagy a szabásminták útvesztőjében, akkor egy-egy turkált holmi átalakításával is elboldogulsz. És ha mestere vagy a varrásnak, akkor határtalan lehetőséged van a varrásra. Az alapanyaghoz bizonyos second-hand üzletekben olcsóbban juthatsz hozzá.

+ 1 Tipp:

Hogy ne csak a ruháid legyenek ünnepiek, fordíts gondot a sminkedre is! Ilyenkor szinte kötelező az arany és az ezüst. Ragyogás ide vagy oda, a mérték még ilyenkor is érték! Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy ne csak a ruhádban, hanem a bőrödben is érezd jól magad!

Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X