Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 egészségtelen téli öltözködési baki

5 egészségtelen téli öltözködési baki

egészségmegőrzésöltözködés
0

Írta:

A derekat teljesen szabadon hagyó csípőnadrágok, leheletnyi miniszoknyák, trendi, ám annál egészségtelenebb műbőr csizmák – ezek azok a ruhadarabok, amiket mindenképpen el kell kerülnöd a télen! A divatot általában nem a praktikussági szempontok irányítják, és az esetek többségében nem is a hideg elleni védelem a cél. Ha nem szeretnél egész télen a megfázástól, felfázástól és […]

A derekat teljesen szabadon hagyó csípőnadrágok, leheletnyi miniszoknyák, trendi, ám annál egészségtelenebb műbőr csizmák – ezek azok a ruhadarabok, amiket mindenképpen el kell kerülnöd a télen! A divatot általában nem a praktikussági szempontok irányítják, és az esetek többségében nem is a hideg elleni védelem a cél. Ha nem szeretnél egész télen a megfázástól, felfázástól és a különféle bőrproblémáktól szenvedni, akkor hallgass a józan eszedre, és óvakodj az alábbi ruhadaraboktól!

1. Csípőnadrág - Fázó derék, kivillanó fölösleg 

A fejüket csóváló, morgolódó édesanyák és nagymamák tanácsaira néha érdemes odafigyelni  – ők nem „maradiságból” ítélik el a csípőnadrágot! A derekat és az alhast teljesen szabadon hagyó csípőnadrág valóban veszélyes viselet – ha a téli hidegben hordod, könnyen felfázhatsz, súlyosabb esetben pedig vese- és petefészek-gyulladást is kaphatsz! Bár a csípőnadrág az utóbbi évek egyik alapdarabja lett, sokan elfelejtik, hogy ez a fazon csak a keskeny csípőjű, vékony derekú és lapos hasú lányoknak áll igazán jól! A csípőnadrág fölött dudorodó párnácskáknál és a kibuggyanó úszógumiknál pedig nincs is lehangolóbb látvány…
Tipp: Ha ragaszkodsz a csípőnadrághoz, akkor azt télen csak hosszított fazonú pulcsival viseld! A csípőfazon egyébként lassan visszavonulót fúj. Ma már az is nagyon trendi, ha a nyolcvanas éveket idéző, magasított derekú nacit hordasz! 

0016742_1.jpg ()

2. Mini szoknya – Egyenlő alapos felfázás 

Egy alapos felfázásra miniszoknyával is nagy eséllyel pályázhatsz. Akármilyen szexis is a combot és a feneket éppen csak eltakaró falatnyi kis szoknya, feledkezz meg róla tavaszig – rejtsd el jól a szekrényed legaljára!
Tipp: Miniszoknya helyett viseld inkább az idei trend egyik legszexisebb darabját, a ceruzaszoknyát! Ennek nemcsak a dereka magasított, de általában a térd felett vagy alatt végződik, így minden érzékeny testrészt véd a hideg ellen. Már csak a megfelelő színű (lehetőleg vastag) harisnyát és csizmát kell kiválasztanod hozzá!

3. Műszálas sapka – Korpásodás, viszkető fejbőr

A januári mínuszokban elengedhetetlen, hogy a fejedet, a füledet és a hajadat védje valami a hidegtől, de ha sapkát húzol, fel kell készülnöd arra, hogy zsírosodni és korpásodni fog a hajad!
Tipp: Fontos, hogy természetes anyagból készült (pl. pamut), jól szellőző sapkát válassz a műszálas anyagúak helyett! A sapkát mindig vedd le akkor, ha fűtött helyiségben tartózkodsz – ne viseld tehát autóban, üzletközpontokban, boltokban!

4. Fedetlen nyakkal - Egész télen betegen

Egész télen nyitott kabátban, fedetlen nyakkal szaladgálsz, hiszen neked úgyis nagyon ellenálló a szervezeted? Igen ám, csakhogy a hiányos öltözeten még az erős immunrendszer sem segít – ha nem akarod az évet egy csúnya torokgyulladással kezdeni, akkor egy meleg sálat mindenképpen tekerj a nyakadba!
Tipp: A kabáton éppen csak átdobott kendőcskék persze nem sokat érnek ilyenkor. Válassz trendi kötött sálat vagy egy elegáns, kasmírból készült kendőt, és találj ki olyan csomózási technikát, amellyel nemcsak a nyakadat védheted a hidegtől, de az öltözékedet is feldobhatod!

5. Műszálas zokni - Lábgomba, a hívatlan vendég  

Ahogyan a műszálas anyagból készült sapkákban, úgy a műszálas zokniban és harisnyában sem tud lélegezni a láb – az így keletkező nedves, meleg környezet viszont éppen ideális a lábgomba számára. A lábgomba egy veszélytelen, ám rendkívül kellemetlen betegség, hiszen a bőr hámlásán túl viszkető, égetőérzéssel, sokszor pedig a bőr fájdalmas kirepedésével is jár. A gombásodásnak könnyen elejét veheted, ha odafigyelsz arra, hogy milyen alsóneműt választasz: csakis a természetes anyagból készült zoknit vásárolj!
Tipp: A zokni mellett a cipő minősége is nagyon fontos. Hogy szellőzni tudjon, lehetőleg ne viseld mindennap ugyanazt a lábbelit, a hétköznapokra pedig mindenképpen bőrcipőt vásárolj! Akármilyen csinosak legyenek is a műbőr csizmák és cipők, a lábad sínyli meg, ha egész nap ilyenekben topogsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X