Főoldal > EGÉSZSÉG > A 3 legkínosabb szextabu

A 3 legkínosabb szextabu

párkapcsolatszextabutévhit
0

Írta:

“Kimondhatatlan” – eredetileg ezt jelenti a tabu szó. Valóban vannak olyan kényes témák, amelyekről a legtöbb ember még mindig nem mer beszélgetést kezdeményezni, ahogy szakembertől is csak kevesen kérnek tanácsot intim ügyekben. Te ne félj kérdéseket feltenni, mert a tabutémákkal kapcsolatos tévhitek veszélyesek lehetnek! 1. Higiénia – vágylohasztó szagok Kellemetlen test- és szájszag, igénytelen külső […]

“Kimondhatatlan” – eredetileg ezt jelenti a tabu szó. Valóban vannak olyan kényes témák, amelyekről a legtöbb ember még mindig nem mer beszélgetést kezdeményezni, ahogy szakembertől is csak kevesen kérnek tanácsot intim ügyekben. Te ne félj kérdéseket feltenni, mert a tabutémákkal kapcsolatos tévhitek veszélyesek lehetnek!

1. Higiénia – vágylohasztó szagok

Kellemetlen test- és szájszag, igénytelen külső – ugye ennél jobban semmi nem veheti el a kedvedet a szextől? Ám nemcsak vágylohasztó, hanem veszélyes is a kétes tisztaság: ugyan néha előfordulhat, hogy szex előtt nincs alkalmatok lezuhanyozni, ám ha a párod rendszeresen elhanyagolja a tisztálkodást, komoly nemi betegségeket adhat át neked. Ugyanakkor a túlzott tisztaságmánia is káros lehet: a tévhitekkel ellentétben az intim testrészek tisztításához a legtöbb esetben elég a sima langyos víz, a szappanok és a tusfürdők irritálhatják ezt az érzékeny területet!
Tipp: Zavar, hogy párod nem zuhanyozott le az együttlét előtt, és félsz, hogy megsértődik, ha ezt egyenesen a szemébe mondod? Egy csábos mosoly kíséretében egyszerűen húzd be magad után a fürdőszobába egy közös, erotikus zuhanyozásra! Gondoskodj kellően intim hangulatról zuhanyozás közben is – a mécsesek és illatos füstölők még kellemesebbé tehetik az együttlétet!

0016975_1.jpg ()

2. Menstruáció – tisztátalan élvezet?

Sok nő szívesen bújik össze kedvesével akkor is, amikor menstruál, mások azonban egyenesen irtóznak a menstruáció alatt szextől. Ebben az időszakban valóban jobban oda kell figyelned a higiéniára, a menstruációs ciklus alatt bekövetkező testi változások miatt ugyanis nagyobb a fertőzések esélye, de gyakrabban fordulhat elő petefészek-gyulladás is – ezért mindenképpen érdemes gumi óvszert használnotok! Az viszont tévhit, hogy a nők ilyenkor nem kívánják a szexet, sőt sokan a megszokottnál erősebb szexuális vágyról számolnak be.
Tipp: Beszéljetek őszintén a problémáról! Kérdezz rá őszintén, hogy kedvesed mit szól a menstruáció alatti együttléthez – hogy az együttlétet ne zavarja semmit, terítsetek az ágyra vastag törölközőket!

3. Anális szex – csak a férfiak élvezik?

A legtöbb nő még mindig ódzkodik az anális szextől a fájdalom és a fertőzésveszély miatt, sajnos nem alaptalanul. Ha lelkileg nem készültél fel teljesen, és a párod nem elég türelmes, szinte biztos, hogy fájdalmas lesz az első ilyen együttlét. Ha azonban betartotok pár szabályt, te is élvezni fogod az anális szexet, az ugyanis tévhit, hogy csak a férfiaknak jó a szex ezen formája: a végbél környékén rengeteg idegvégződés van, ráadásul innen a G-pont is könnyen stimulálható, így mély orgazmust élhetsz át!
Tipp: Kezdjétek az estét egy forró, illatos fürdővel, amely ellazít mindkettőtöket! Használjatok sok-sok síkosítót, a fertőzések elkerülése érdekében pedig gumi óvszert, és ha bármilyen fájdalmat érzel, azonnal hagyjátok abba a próbálkozást!

Képek forrása: Profimédia  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X