Főoldal > EGÉSZSÉG > Erogén zónák – mítoszok és tények

Erogén zónák – mítoszok és tények

erogén zónaférfipárkapcsolat
0

Írta:

5 hamis állítás az erogén zónákról 1. Bizonyos testrészek érzékenysége mindig ugyanolyan Ez az állítás bizony hamis. A testünknek vannak olyan területei, amelyek mindenkinél egyformán érzékenyek. De ne feledd: azt, hogy egy adott testrészed mennyire érzékeny, azt befolyásolják érzelmeid, így előfordulhat, hogy ugyanannak a testrésznek a simogatása vagy érintése nem mindig kelt ugyanolyan vágyat. Ezt biztosan te is tapasztaltad már: van olyan alkalom, amikor a […]

5 hamis állítás az erogén zónákról

1. Bizonyos testrészek érzékenysége mindig ugyanolyan 
Ez az állítás bizony hamis. A testünknek vannak olyan területei, amelyek mindenkinél egyformán érzékenyek. De ne feledd: azt, hogy egy adott testrészed mennyire érzékeny, azt befolyásolják érzelmeid, így előfordulhat, hogy ugyanannak a testrésznek a simogatása vagy érintése nem mindig kelt ugyanolyan vágyat. Ezt biztosan te is tapasztaltad már: van olyan alkalom, amikor a nyakra kapott puszitól legszívesebben rögtön ágyba bújnál a kedveseddel, míg máskor ez a puszi semmilyen érzést nem vált ki belőled.

2. Csak egyfajta erogén zóna létezik
Kétféle erogén zónát különbözetünk meg: létezik ún. specifikus és nem specifikus. Nem specifikus zóna például a nyak oldalsó része és a tarkó, a lábak és a talp, a kar és a comb belső része. Ezen testtájak simogatása mintegy várakozást vált ki a specifikus zónák stimulálására. Specifikus zóna a fülcimpa, a száj, az ánusz, a mell, a szeméremajkak, a csikló, a pénisz és a herék. 
 

0017222_1.jpg ()

3. Az orvosnál tett látogatás is izgató lehet – ha a megfelelő részeket vizsgálják.
A legtöbb esetben az orvosnál tett látogatás minden, csak nem izgató. Nagyon kevés nő gondol a szexre, ha megvizsgálják a nőgyógyásznál, vagy ha megtapogatják a mellét, illetve a hónalját. Az izgatásra adott reakció ugyanis mindig függ az adott helyzettől! Ugyanezen okból természetesen az ellenkezőjét sem zárhatjuk ki…

4. A férfiak épp annyira szeretik a szex előtti kiadós simogatást, mint a nők.
Biztos léteznek olyan férfiak is, akik szeretik a hosszú előjátékot. Kutatók szerint azonban a legtöbb férfi rögtön a lényegre térne… – legalábbis a megkérdezettek szerint!

5. Hallottatok már a G-pontról, vagy az A-, C-, és U-pontról? Ha a megfelelő gombokat nyomja meg valaki, a testet elárasztja a kéjérzet.
Ennek ellenére a csiklót – C pontnak is nevezik –  tartják a női vágy központjának. Az erogén zónák esetében azonban sokkal többről van szó, mint “gombok” nyomkodásáról.  Ez egy komplex összjáték, amely az agynak küldött üzenetekről és a pillanatnyi hangulatról szól.

3 igaz állítás az erogén zónákról 

1. A férfi és női erogén zónák egyeznek.
Ebben az esetben fontos megjegyeznüni: általában az egyéntől függ az, hogy kit milyen érintés tud igazán izgalomba hozni.  

2. Némelyik nőnél a mellbimbó izgatása orgazmushoz vezethet.
A legtöbb nőnek nagyon érzékeny a melle. Ha stimulálják, bizonyos szövetek összehúzódnak a mellben és a mellbimbó megemelkedik. A növekvő izgalomtól a vénák megtelnek vérrel és a mell terjedelme megnövekszik. Vannak olyan nők, akiket a további izgatás eljuttatja a csúcsra.

3. A specifikus erogén zónák izgatása nagy valószínűséggel orgazmushoz vezet. 
A specifikus zónákhoz nem csak a nemi szervek tartoznak, hanem az egész arc, a tenyér és a homlok-haj határa is. Ezeknek a részeknek az izgatása jóval erősebb érzéseket vált ki, mint a nem specifikus területek simogatása. Ennek ellenére a legtöbb embernek a kettő kombinációja tetszik a legjobban.  

 

Képek forrása: Profimédia 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X