Főoldal > EGÉSZSÉG > Nátha, influenza, arcüreggyulladás – kineziológus szemmel

Nátha, influenza, arcüreggyulladás – kineziológus szemmel

arcüreggyulladásinfluenzanátha
0

Írta: and

A napsütéses órák alacsony száma, a borongós, ködös, sokszor nyirkos időjárás hamar felemészti a szervezeted tartalékenergiáit. Az immunrendszered is egyre nehezebben bírja az ellenállást a kórokozókkal szemben. Naponta millió számra találkozunk különböző baktériumokkal és vírusokkal. Ettől mégsem betegszünk meg mindannyian, csak kivételes esetekben. Te is megfigyelhetted, hogy mindig vannak egészséges emberek a legnagyobb influenza-járvány közepén […]

A napsütéses órák alacsony száma, a borongós, ködös, sokszor nyirkos időjárás hamar felemészti a szervezeted tartalékenergiáit. Az immunrendszered is egyre nehezebben bírja az ellenállást a kórokozókkal szemben. Naponta millió számra találkozunk különböző baktériumokkal és vírusokkal. Ettől mégsem betegszünk meg mindannyian, csak kivételes esetekben. Te is megfigyelhetted, hogy mindig vannak egészséges emberek a legnagyobb influenza-járvány közepén is. Vajon rájuk nem hat ez a sok kórokozó? Kísérletekben bebizonyították, hogy a gondosan kitenyésztett nátha-vírusokkal szándékosan 100-ból csak 7 embert sikerült megbetegíteni. Pedig a tudósok biztosra mentek, ezért közvetlenül az orr nyálkahártyájára csöppentették a kórokozókat.

A nátha, influenza és arcüreggyulladás lelki okai

Nátha és influenza
Sok mindenre ráfoghatod a nátha és influenza kialakulását, és valószínűleg  igazad is lesz. Ráfoghatod a szomszédra, a kollégáidra, a vírusokra, de mindezek semmit sem változtatnak azon, hogy nagyon lecsökkent az életkedved és az örömmegélő képességed. Olyan konfliktushelyzeteket kellene kezelned nap mint nap, amihez nincs meg a kellő erőd. Ezért egy legitim módját választod a visszahúzódásnak, náthás leszel. A konfliktuskerülés ilyenkor a testben jelenik meg. A náthás, köhögős embert mindenki kerüli, békén hagyja, tehát egyelőre nem kell foglalkoznod a problémával. Aki időt nyer, életet nyer – tartja a közmondás és valóban, a problémák nagy részét az idő szokta megoldani. Mint ahogy a gyógyulást is. A tüneteket ugyan lehet enyhíteni különböző szerekkel, de a gyógyulás kulcsa a pihenés, influenzánál pedig a teljes ágynyugalom.

0017257_1.jpg ()

Arcüreggyulladás
Arcod az a testfelület, amit leginkább kendőzetlenül mutatsz a külvilág felé. A betegség kialakulásához közvetve a külvilághoz fűződő viszony megbomlása vezet. Különböző elvárásaid vannak a világ felé: szeressenek, becsüljenek meg, ismerjenek el. Elvárásaid vannak, de ezeknek nem adsz hangot, ugyanakkor nagyon szeretnéd elmondani őket. Valószínűleg abból adódik a konfliktushelyzet, hogy ezeket a dolgokat te magadnak sem akarod megadni. Figyelmed inkább arra irányul, hogy mit nem kaptál meg. Az arcüreg gyulladásakor egyfajta lázadásról beszélhetünk, amikor ellenérzéseidet, haragodat nem nyilvánítod ki, dühödet, haragodat önmagad marcangolására fordítod. A szervezet ezt a gyulladásos folyamatot igyekszik kompenzálni. Mindent megtesz a góc, a tűzfészek kiiktatására, semlegesítésére. Ennek lesz következménye az adott területen a túlzott váladékképződés, amely a gyulladástól be fog sűrűsödni. Ilyenkor is fontos az ágynyugalom. Ebben a nyugodt állapotban gondold végig, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, és hogy mitől lehetsz elégedett az életedben. Koncentrálj ezekre a dolgokra.

Ha köhögsz vagy hörghurutod van

Köhögés
A váladékos köhögés egy olyan élethelyzetet jelent, amelyben rengeteg feldolgozatlan, nyomasztó ismeret van, de nem tudsz, vagy nem akarsz kezdeni vele semmit. Helyette aggodalmaskodsz és a félelem egyenes következménye a visszafojtás. Fullasztónak érzed a környezetedet, egyre jobban vágysz a szabadságra. Szeretnéd kötelékeidet lerázni, ezt szimbolizálja a nyákos köhögés.A száraz köhögés inkább az allergiás tünetekhez hasonló, környezetedben elnyomottnak, mellőzöttnek érzed magad.

Hörghurut
Nem érzel elég lelki erőt életed megváltoztatásához, vagy nem hagyod, hogy az életed változzon. Az elengedés, a hagyás helyett a görcsös akarást választod. Ahhoz, hogy az életed „magától” változzon, neked nagyon aktívan részt kell venned benne. Olyan légkört kell teremtened, hogy az életed változásai elé került akadályok elhárulhassanak.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X