Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 tipp a friss szerelem első hónapjaira

10 tipp a friss szerelem első hónapjaira

párkapcsolatszerelem
0

Írta:

1. Nyisd ki s kívánságládát! Még akkor is, ha nehezedre esik: mondd ki, mit szeretnél! Csak így tudod elkerülni a félreértéseket. A legjobb az a módszer, ha magadtól kezdesz a mondandódba, és nem a sértődések után kell belőled harapófogóval kihúzni, mi a bajod valójában. Érvelj a kívánságaid mellett, de kérdezd meg a párodtól, hogy szerinte […]

1. Nyisd ki s kívánságládát!

Még akkor is, ha nehezedre esik: mondd ki, mit szeretnél! Csak így tudod elkerülni a félreértéseket. A legjobb az a módszer, ha magadtól kezdesz a mondandódba, és nem a sértődések után kell belőled harapófogóval kihúzni, mi a bajod valójában. Érvelj a kívánságaid mellett, de kérdezd meg a párodtól, hogy szerinte mi lenne a kompromisszumos megoldás.

2. Figyelj rá!

Az első időkben hajlamosak vagyunk elsikkadni a részletek fölött, pedig ilyenkor derül ki, hogy kultúrakerülővel van dolgod, vagy egyszerűen csak egy olyan emberrel, aki nem rajong a balettért. Ne ítélj elsőre! Vedd észre, hogy milyen dolgok tetszenek neki, és mi az, ami taszítja. Csak sok apró és biztos információból alkothatsz képet róla. Ráadásul, ha valakit jól ismersz, könnyebben leped meg valamilyen kedvességgel is.

3. Jelöld ki a határokat!

Valami olyat szeretne, ami neked nem tetszik, akkor mondd meg neki! Ugyanígy fordítva, te is tartsd tiszteletben, ha valamire ő mond kategorikusan nemet. Ez még nem jelenti a kapcsolat végét.

0017637_1.jpg ()

4. Telefon, MSN és társai

A legtöbb félreértés a telefonálás, MSN-ezés során alakul ki, de a közösségi portálokon való üzengetés is problémaforrás lehet. Ha nem tudod elérni a párod, vagy nem válaszol azonnal, ne kezdj pánikolni, ne írj sms-hegyeket vagy kétségbeesett üzeneteket ország-világ szeme láttára! Ha fontos vagy neki, és ráér, keresni fog.

5. Csak lazán!

Ha a másik nem úgy reagál, ahogy azt te elképzelted vagy szeretted volna, akkor se vonj le vad következtetéseket. A legrosszabb, ha mindenféle negatív másodlagos jelentést képzelsz a válasza vagy a cselekedetei mögé. Inkább kérdezd meg, hogy is értette pontosan azt a dolgot és tisztázzátok a félreértéseket!

6. Arany középút

Ne mondj egyből nemet valamire, amivel nem értesz egyet! Jobb megoldás, ha ellenjavaslatot teszel. Ha viszont azt látod, hogy a párod hajthatatlan, és csak a maga igazát hajtja, keress kompromisszumos megoldást, olyat, amely mindkettőtöknek jó.

7. Ex-mesék

Nehéz úgy új kapcsolatot kezdeni, hogy a volt párodnak még mindig bérelt helye van a szíved csücskében. Vagy pont így lesz könnyebb elfelejteni végleg? Egy biztos: az exről a jelenleginek csakis bizonyos távolságtartással szabad beszélni.

8. Adagolási útmutató

Ami a szűk családot és a barátokat illeti: ne dobd azonnal a mélyvízbe – egy hatalmas szülinapi parti vagy családi esemény közepébe! Hagyd, hogy ő akarja megismerni a neked kedves embereket. Az első találkozás mindig kimerítő az ismeretlen fél számára, nem kell ezt még tetézned a “muszájprogram” miatti stresszel.

9. Egyensúly

Találd meg az egyensúlyt az együtt töltött idő és távolság között. A kezdet kezdetén rengeteg időt szeretnél a kedveseddel tölteni, de figyelj az ő igényeire is, illetve ne hanyagold el a saját barátaidat csak azért, mert szerelmes vagy.

10. Vegyél vissza a sebességből!

Ha folyamatosan a látványos és nagy érzelmek sztrádáján hajtasz, hamar elfogy az üzemanyag. Ahelyett, hogy kifelé vetítesz, figyelj befelé is. Ne beszélj már az első héten hatalmas szerelemről, hanem hagyd, hogy a szavak megtöltődjenek tartalommal, így lesz súlyuk is.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X