Főoldal > EGÉSZSÉG > A szexi dekoltázs 6 titka

A szexi dekoltázs 6 titka

bőrápolásdekoltázs
0

Írta:

1. Erősítsd a mellizmokat! Érdemes a ragyogó dekoltázs esetében is az alapoknál kezdeni. Akármekkora és akármilyen formájú is a melled, a karban tartott (nem túledzett!) mellizmok lassítják a megereszkedés folyamatát. Ezzel a három gyakorlattal feszes, rugalmas mellizmokra tehetsz szert:Könnyített női fekvőtámasz: Ereszkedj négykézlábra. Elöl támaszkodj meg a két tenyereden. Kulcsold össze a két lábadat úgy, […]

1. Erősítsd a mellizmokat!

Érdemes a ragyogó dekoltázs esetében is az alapoknál kezdeni. Akármekkora és akármilyen formájú is a melled, a karban tartott (nem túledzett!) mellizmok lassítják a megereszkedés folyamatát. Ezzel a három gyakorlattal feszes, rugalmas mellizmokra tehetsz szert:
Könnyített női fekvőtámasz: Ereszkedj négykézlábra. Elöl támaszkodj meg a két tenyereden. Kulcsold össze a két lábadat úgy, hogy a térdeken és a tenyereken legyen a testsúly és a karok a vállnál egy picit szélesebb pozícióban legyenek . Végezz 8 karhajlítást, majd ismételd meg az gyakorlatot még kétszer!
Préselés: Tedd össze a két tenyered, majd erősen préseld őket egymásnak 5-10 másodpercig. Ismételd 20-szor!
Vállkörzés: Hajlítsd be a könyököd, érintsd meg a kezeddel a vállad! Lassan írj le a könyököddel nagy sugarú köröket, 10-et előre, majd 10-et hátra.

0018181_1.jpg ()

2. Tusolj hideg-meleg vízzel!

A mellek tartását a kötőszövetek erőssége is befolyásolja. Ezt az egészséges, vitamindús ételek rendszeres fogyasztása mellett más módszerrel is fokozhatod. A hideg-meleg váltózuhany élénkíti a vérkeringést, és az összehúzások által kívülről-belülről erősíti a kötőszövetet.

3. Tisztítsd meg alaposan!

Előfordul, hogy a dekoltázs bőrén aprócska pattanások jelennek meg. A nyomkodástól csak még  nagyobb, csúnya, piros foltok keletkeznek. Az adott bőrfelület rendszeres tisztításával viszont elkerülheted a piros foltokat. Az arcod tonizálásával egy időben a dekoltázsodat is töröld át. Este lefekvés előtt tegyél fel tisztító pakolásokat.

4. Krémezd gazdagon!

A dekoltázs bőre nagyon vékony, ezért hamar elveszíti rugalmasságát, és idő előtt meglátszanak rajta az első ráncok. A megfelelő hidratálás céljából fogyassz elegendő folyadékot és ápold megfelelő krémekkel a kényes területet. Ezek kívülről és belülről is táplálják a bőrt. Az apró ráncok ellen a bőr rendszeres (de nem gyakori) radírozása is sokat segít.

5. Védd az UV-sugárzástól!

Mivel a dekoltázs bőre nagyon érzékeny, hamar leéghet, és megjelenhetnek rajta a szeplők, vagy a májfoltok. A napsugarak káros hatása ellen mindig használj magas fakrotszámú fényvédő krémet, még felhős időben is.

6. Így hívd fel a dekoltázsra a figyelmet!

Ha már ennyi időt és energiát áldoztál arra, hogy a dekoltázsod gyönyörű és ápolt legyen, légy rá büszke, és mutasd meg! Leheletnyi csillogó púderral varázsold ragyogóvá a ruha kivágásából előbukkanó bőrfelületet. Figyelj arra, hogy a csillámporból ne használj túl sokat, mert az mesterkéltnek hat. Idősebbeknek érdemes inkább a kulcscsont területét púderezni, mert így kevésbé lesznek feltűnőek az első ráncok. A színes nyakláncok, csillogó brossok, finom sálak, mind a dekoltázsra vonzzák a tekintetet. Ne feledd: a kevesebb mindig több. Kerüld a túlzásokat: a kilógó melltartó, a túl mély dekoltázs vagy a több sornyi gagyi ékszer közönségesen hat.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X