Főoldal > EGÉSZSÉG > Kevesebb az ölelés a sertésinfluenza miatt

Kevesebb az ölelés a sertésinfluenza miatt

kapcsolatsertésinfluenzaUSA
0

Írta:

Egy friss Harvard kutatás szerint az amerikaiak 77 százaléka folyamatosan figyeli a sertésinfluenzával kapcsolatos híreket. Sőt az emberek kétharmada komolyan is veszi a sertésinfluenza elleni védekezést szolgáló egészségügyi ajánlásokat, azaz gyakrabban mosnak kezet, és gyakrabban használnak higiéniás törlőkendőt – írja a Newsday.com. A felmérés arra is rámutatott, hogy a sertésinfluenza járvány miatt tízből egy amerikai […]

Egy friss Harvard kutatás szerint az amerikaiak 77 százaléka folyamatosan figyeli a sertésinfluenzával kapcsolatos híreket. Sőt az emberek kétharmada komolyan is veszi a sertésinfluenza elleni védekezést szolgáló egészségügyi ajánlásokat, azaz gyakrabban mosnak kezet, és gyakrabban használnak higiéniás törlőkendőt – írja a Newsday.com. A felmérés arra is rámutatott, hogy a sertésinfluenza járvány miatt tízből egy amerikai korábbi szokásától eltérően már nem öleli, vagy csókolja meg barátait vagy rokonait. Szintén minden tizedik amerikai felhagyott az üdvözléskor szokásos kézfogással is a lehetséges fertőzésveszély miatt.

A kutatásból az is kiderült: 10 amerikaiból 6 nem aggódik amiatt, hogy a közvetlen családtagjai közül valaki megfertőződhet. Ez az arány magasabb a korábban mértnél, azaz növekszik azoknak az aránya, akik nem aggódnak komolyan a járvány miatt. A vírustól való félelem az iskoláskorú gyermeket nevelő szülők körében a legmagasabb, közülük majdnem minden második tart attól, hogy megfertőződik valaki a családjukban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X