Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 durva hiba, amivel árthatsz a szépségednek

5 durva hiba, amivel árthatsz a szépségednek

arcbőrszépség
0

Írta:

1. Elfelejted lemosni a sminketTeljesen érthető, ha egy hosszúra nyúlt buli után, a legfőbb vágyad, hogy azonnal ágyba zuhanj, mégis próbáld meg összeszedni az utolsó erődet és mosd le alaposan a sminkedet. Ellenkező esetben másnapra összeragadnak a szempilláid a festéktől, és ha ebből rendszert csinálsz, könnyen begyulladhat a szemed és a bőröd.Tipp:A szemfestéktől a leghatékonyabban két lépésben tudsz […]

1. Elfelejted lemosni a sminket

Teljesen érthető, ha egy hosszúra nyúlt buli után, a legfőbb vágyad, hogy azonnal ágyba zuhanj, mégis próbáld meg összeszedni az utolsó erődet és mosd le alaposan a sminkedet. Ellenkező esetben másnapra összeragadnak a szempilláid a festéktől, és ha ebből rendszert csinálsz, könnyen begyulladhat a szemed és a bőröd.
Tipp:
A szemfestéktől a leghatékonyabban két lépésben tudsz megszabadulni: a lemosóval átitatott vattakorongot először húzd végig a felső szemhéjadon a belső szemzugtól kifelé, majd alul a szemed sarkától az orrnyeregig. Mindig a bőrtípusodnak megfelelő lemosóval töröld át a bőröd!

2. Lejárt szavatosságú kozmetikumokat használsz

A szépítőszerek nem tartanak örökké: egy szempillaspirál fél évig, az alapozók 8-10 hónapig, a szemhéjfestékek és rúzsok 1 évig, a szemceruzák pedig kb. másfél évig felelnek meg a célnak, lejáratuk után pedig már nem a szépítőszerek, hanem a bőrirritációk és gyulladások okozói lesznek.
Tipp:
Egy nyárnál tovább a naptejedet se tartogasd! Ugyanis a flakon felbontása után kb. egy év múlva a fényvédő szűrője tönkremegy, így pont az vész el, ami miatt megvásároltad.

0019707_1.jpg ()

3. Piszkálod, nyomkodod az arcbőröd

Sokszor észre sem veszed, hogy gesztikulálás közben, vagy amikor elmélyülsz a gondolataidban az arcodnál jár a kezed, de az is lehet, hogy szándékosan esel neki apró bőrhibáidnak. Mivel a kézen nagyon sok szabad szemmel nem látható baktérium van, azok a bőrödre kerülve pattanásokat és bőrfertőzéseket okozhatnak.
Tipp:
A gyulladt pattanások koszos kézzel történő nyomkodása tilos! Egy alapos arctisztításra fordulj kozmetikus szakemberhez. Beszerezhetsz egy kínai csi-kung golyót is, ami a tenyered energiapályáinak ingerlésével jó hatással van a belső szerveidre és nyugtatóan hat rád.
 

4. Nem viselsz napszemüveget

A szikrázó napsütésben napszemüveg nélkül önkéntelenül hunyorgunk, ezzel elősegítve a szemek körüli ráncok képződését. Arról nem beszélve, hogy az UV-sugárzás nagyon árt a szemek egészségének, amelyet csak jó minőségű napszemüveg viselésével lehet kivédeni.
Tipp:
Olyan napszemüveget válassz, amelynek lencséje rásimul az arcodra és felülről sem tud a nap a szemedbe sütni.

5. Túl forró levegővel szárítod a hajad

Bár a forró levegő valóban hamarabb megszárítja a tincseidet, de ha gyakran élsz ezzel a megoldással, a forróság elvonja a nedvességet a hajszálaidból, így a frizurád szárazzá, hajvégeid pedig töredezetté válnak.
Tipp:
Amikor teheted, hagyd a hajad megszáradni a szoba levegőjén, ha havonta kétszer-háromszor így „szárítasz”, máris sokat tettél az egészséges hajkoronáért. Ha mégis a hajszárítót választod, akkor se a legforróbb fokozattal gyötörd a tincseket!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X