Főoldal > EGÉSZSÉG > Nagy nyári ékszertrend-körkép

Nagy nyári ékszertrend-körkép

divatékszereknyártrend
0

Írta:

Még nagyobb és még egzotikusabb Így lehetne pár szóban összefoglalni a 2009-es trendet. A hatalmas ékszerek tavaly lepték el a kifutókat, és a trend ebben az évben is tartja magát. Bár a formák és a színek pazar felhozatalába könnyű elveszni, az idei nyári jellemzői:– a geometrikus minták– az egzotikus országok ihletése– gazdag színek, feltűnő (mondhatni, […]

Még nagyobb és még egzotikusabb

Így lehetne pár szóban összefoglalni a 2009-es trendet. A hatalmas ékszerek tavaly lepték el a kifutókat, és a trend ebben az évben is tartja magát. Bár a formák és a színek pazar felhozatalába könnyű elveszni, az idei nyári jellemzői:
– a geometrikus minták
– az egzotikus országok ihletése
– gazdag színek, feltűnő (mondhatni, hatalmas) ékszeralkatrészek
– és gyöngyök minden mennyiségben.
Stílustipp:
Az XXL-ékszerek divatja nem jelenti azt, hogy tetőtől talpig hatalmas ékszerekkel kell teleaggatnod magad. Csak mértékkel túlozz!
– Legdivatosabb alapanyagok a fémen kívül a fa, a flitter, és a textil.
– Újfajta kiegészítő a hajpánt, amely készülhet gyöngyből, amely egy sorban fut végig a homlokon. Vagy lehet vastag textilszalag feltűnő brossal díszítve.

0019307_3.jpg ()

Keverem-kavarom!

Idén nem az egyszínű vagy egyszerűbb szabású ruhákat dobjuk fel a túlmértezett nyakláncokkal, fülbevalókkal vagy karkötőkkel. 2009 nyarán a legkülönbözőbb mintájú és harsány színű ruhadarabokat a legvadabb ékszerekkel is párosíthatjuk. Kísérletezz bátran – minél érdekesebb az összhatás, annál jobb.
Stílustipp:
A hatalmas, színes darabokat felejtsd el, ha elegáns eseményre vagy hivatalos. Válassz egyszínű (fekete vagy bézs) ruhához egyetlen túlméretezett ékszert. Ha ennyi nem elég bolondítsd meg az összeállítást a hozzá színben és stílusban illő cipővel.

0019307_5.jpg ()

Új forma: a „partedli” nyaklánc

Az idei nyár slágere az úgynevezett “bib nyaklánc”, amely az angol kifejezés jelentésének megfelelően előkeszerűen terül el a nyakban. A rövid nyaklánc mellkas felé eső részét egy vagy több sorban méretes alkotórészek (kövek, fém karikák, textilgolyók, organikus minták vagy ezek elegyei) díszítik.
Stílustipp:
Sajnos, ezt a trendet nem a kistermetű, filigrán vagy nagyon alacsony nőknek találták ki. A méretes darabok optikailag még inkább összenyomják őket.
– A nagyobb mellbőség ugyanígy kevésbé optimális feltétel. A dús keblek nemcsak még nagyobbnak tűnnek a hatalmas nyakláncok alatt. Két dudás nehezen fér meg egy csárdában, egyszerűen nem mutat szépen.

0019307_2.jpg ()

Aranyban utazunk

Az arany divatosabb, mint valaha. Idén az arany nem a harsány, vibráló sárga árnyalatban vakít. Keresd a hajdanvolt csillogásától megfosztott, antik hatású aranyszínű darabokat!
Stílustipp:
Ne viselj aranyat imitáló kiegészítőket magukban! Akkor leszel igazán divatos, ha más anyagból készült ékszerekkel kombinálod: például színes műanyaggal, gyönggyel vagy textillel.

0019307_4.jpg ()

Gyöngyök minden mennyiségben

Az igazgyöngyből készült vagy azt imitáló nyakláncok régen örvendtek ekkora népszerűségnek. Lehet egyetlen hosszú gyöngysor, vagy több rövidebb a nyakban, a csuklón, egyetlen gyöngyszem vagy egy fürtnyi a fülben.
Stílustipp:
A gyöngyök hangsúlyozta finomságot és nőiességet ne csapd agyon vad színekkel vagy nehéznek tűnő darabokkal. A legjobb, ha az idén überdivatos púderszínű, mosott kék vagy fáradt rózsaszín darabokkal kombinálod.
– A gyöngy ékszerhez nehezen passzol más. A legjobb, ha az összes kiegészítő ilyen anyagból készült, esetleg ezüsttel vagy finom muszlinszalagokkal érdemes próbálkozni.
–  Nemcsak elegáns eseményen viselhetsz gyöngyöt. Ha laza partira vagy buliba mész viseld egyszerű pólóval és farmerrel. Ess túlzásba, és tekerj 5-6 sornyi láncot a nyakadba!
– A ruhától eltérő színű, hosszan lelógó nyaklánc egyik legnagyobb előnye, hogy nyújtja az alakot. Ügyelj viszont arra, hogy a nyakláncot alkotó gyöngyök mérete a testalkattal egyenes arányos legyen.

0019307_1.jpg ()

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X