Főoldal > EGÉSZSÉG > Szájrákot okoz az orális szex?

Szájrákot okoz az orális szex?

orális szexpárkapcsolatszájrákszexualitás
0

Írta:

A fiatalkorúak között egyre népszerűbb a szexuális együttlét orális formája. Ez a trend nemcsak Európában, hanem világviszonylatban is megfigyelhető. Ezt a fiatalok általában azzal indokolják, hogy az ilyen érintkezések alkalmával nem kell aggódni a nem kívánt terhességtől -állítják a szexualitással foglalkozó szakemberek. A fiatalok csak azzal nem számolnak, hogy orális szex útján is terjed a humán […]

A fiatalkorúak között egyre népszerűbb a szexuális együttlét orális formája. Ez a trend nemcsak Európában, hanem világviszonylatban is megfigyelhető. Ezt a fiatalok általában azzal indokolják, hogy az ilyen érintkezések alkalmával nem kell aggódni a nem kívánt terhességtől -állítják a szexualitással foglalkozó szakemberek.

A fiatalok csak azzal nem számolnak, hogy orális szex útján is terjed a humán papillómavírus (HPV). A HPV az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés, amely méhnyakrákot és hosszú távon akár szájrákot is okozhat – derült ki a kutatásokból.

Az utóbbi években az Amerikai Egyesült Államokban egyre több száj- és gégerákos esetet diagnosztizáltak. A szájüregi rák kialakulásában a HPV mellett szerepet játszhat a nem megfelelő szájhigiénia és az erős dohányzás is. Amerikai szakemberek már régóta támogatják azt a kezdeményezést, hogy a férfiak is kapjanak HPV elleni oltást, így ők is védve lennének a fertőzéssel szemben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X