Főoldal > EGÉSZSÉG > Mellrák – A férfiak is érintettek!

Mellrák – A férfiak is érintettek!

férfimellrákwellness
0

Írta:

A férfiak esetében is ugyan úgy jelentkezhetnek a tünetek, mint a nőknél és a kezelési lehetőségek is hasonlóak. Az erősebb nemnél főleg az idősebb korosztályban nőhet meg a veszélye a mellrák kialakulásának, ezért elengedhetetlen a rendszeres önvizsgálat és a hajlamosító tényezők feltárása. A férfiaknál olyan kockázati tényezők játszhatnak szerepet a mellrák kialakulásában, mint a genetikai […]

A férfiak esetében is ugyan úgy jelentkezhetnek a tünetek, mint a nőknél és a kezelési lehetőségek is hasonlóak.

Az erősebb nemnél főleg az idősebb korosztályban nőhet meg a veszélye a mellrák kialakulásának, ezért elengedhetetlen a rendszeres önvizsgálat és a hajlamosító tényezők feltárása. A férfiaknál olyan kockázati tényezők játszhatnak szerepet a mellrák kialakulásában, mint a genetikai hajlam, az elhízás, a hosszantartó sugárkezelés.

A magas ösztrogénszint szintén lehet hajlamosító tényező, és a túlzásba vitt alkoholfogyasztás is nagyfokú rizikót jelenthet. Az idejében felfedezett mellrák a férfiaknál is jól gyógyítható.

A következő tüneteknél érdemes azonnal szakemberhez fordulni: váladékozó mellbimbó, duzzanat keletkezik a mellbimbóban vagy környékén, illetve a mell mérete hirtelen megnő.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X