Főoldal > EGÉSZSÉG > Melyik szín illik hozzád?

Melyik szín illik hozzád?

divategyéniséghangulatszínszínektrend
0

Írta:

Vannak olyan napok, amikor kizárólag a piros blúzodban érzed jól magad, máskor pedig képtelen vagy felvenni a zöld vagy a barna szoknyád? A hangulatod és az egyéniséged is befolyásolja, hogy melyik színt viseled szívesen, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a színek üzeneteket is közvetítenek mások számára! Most eláruljuk, mikor melyik színt érdemes választanod! […]



Vannak olyan napok, amikor kizárólag a piros blúzodban érzed jól magad, máskor pedig képtelen vagy felvenni a zöld vagy a barna szoknyád? A hangulatod és az egyéniséged is befolyásolja, hogy melyik színt viseled szívesen, és ne feledkezz meg arról sem, hogy a színek üzeneteket is közvetítenek mások számára! Most eláruljuk, mikor melyik színt érdemes választanod!

Egy nagy adag napfény – a sárga

Bár ez a szín a lebarnult bőrön, a nyári fényben mutat legjobban, bátran viselj sárga ruhákat a hűvösebb őszi napokon is! Mivel a sárga az élet és a nap színe, még a legszürkébb délelőttödet is feldobhatod, ha egy sárga blúzban libbensz be a munkahelyedre!
+ 1 öltözködési tipp:
Ha beteg vagy lehangolt vagy, akkor viselj sárga ruhát, ez ugyanis pozitívabb szemléletre és optimizmusra ösztönöz majd!

Szenvedélyes pillanatok – a vörös

Az első randira te is mindig piros ruhában mész, vagy épp ellenkezőleg: el sem tudod képzelni, hogy egy ilyen harsány szín jól állhatna neked? A piros (és még inkább a vörös) hagyományosan a vér, a szerelem és a szenvedély színe – alaposan felkorbácsolja tehát a férfiak fantáziáját, ha egy gyönyörű piros ruhában és piros tűsarkúban lejtő nőt látnak!

0020803_1.jpg ()

+ 1 öltözködési tipp:
Vannak olyan helyzetek, amikor a vörös inkább agresszivitás és a rámenősség benyomását kelti, ezért egy állásinterjún vagy egy fontos tárgyaláson legfeljebb a kiegészítőid színe legyen piros!

Földöntúli logika – a kék

Amikor kékben vagy, akkor valahogy úgy érzed, mintha az óceán hűvös nyugalma és állandósága jellemezne téged is? Aki a kék színt szereti, annak valószínűleg nagy szüksége van a kiegyensúlyozottságra és a harmóniára, de ne felejtsd el, hogy a kék a tehetség, a megfoghatatlanság és a transzcendencia szimbóluma is!
+ 1 öltözködési tipp:
Ha vizsgázni mész, akkor viselj valami kéket, ez a szín ugyanis lehetővé teszi a logikus gondolkodást és segít legyőzni a lámpalázat is!

A tavasz árnyalata – a zöld

A hosszú téli napok után alig várod, hogy végre zöldbe boruljanak a fák, és ilyenkor te is szívesen viseled ezt a színt? A zöld évszázadok óta a természet, a termékenység, a remény és a nyugalom színe is – nem véletlen, hogy a műtők falát sokáig kizárólag zöldre festették!
+ 1 öltözködési tipp:
Ha emberek közt dolgozol, és a saját problémáidon kívül mások gondjaival is törődnöd kell, akkor hordj minél többször zöldet, ez a szín ugyanis kiegyensúlyozottságot, megbízhatóságot és önzetlenséget sugároz!

Különcködő érzékiség – a lila

Nem szívesen viselsz lila holmikat, mert nem akarod, ha valami elvarázsolt művészféleségnek néznének, vagy éppen a különleges egyéniségedet akarod hangsúlyozni ezzel a színnel? A lila igazi luxusszín: azok hordják szívesen, akik szeretik a szokatlan és egyedi dolgokat.
+ 1 öltözködési tipp:
A lila emellett az érzékiség színe is, de azért bánj vele óvatosan! Ez a szín sokaknak sajnos egyáltalán nem áll jól, ha pedig túl sok lilás árnyalatú dolog van rajtad, azzal könnyen nevetségessé teheted magad!

Az anyaföld ölelése – a barna

Öregesnek és ódivatúnak tartod a barnát, ezért szinte sohasem viseled ezt a színt? Pedig a barna mostanában egyre divatosabb, különösen, ha a csokoládé meleg árnyalatairól van szó! Bár a barna elsősorban a föld, az anyaság és az állandóság színe, ez a szín ugyanakkor az ösztönösség és a praktikus dolgot kifejezője is.
+ 1 öltözködési tipp:
Ha van egy kis felesleg rajtad, akkor az öltözékedben a barna domináljon: ha nem akarsz „tehénkés” benyomást kelteni, akkor csak élénkebb színekkel párosítva hord!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X