Főoldal > EGÉSZSÉG > Sóska az éles látásért?

Sóska az éles látásért?

látássóskaszemzöldségek
0

Írta:

Tudtad, hogy a szemek védelmezői, az ún. lutein és a zeaxantin, amelyek a szem makula nevű részében találhatók, és megóvják a szemedet a káros hatásoktól? A makula az ideghártya (retina) azon területe, amely a központi látásért felelős. Ennek a testrésznek köszönhető az éles látás is, mert a makula sárga foltja kiszűri a káros hatású kékes fényt. A lutein természetes forrása a […]

Tudtad, hogy a szemek védelmezői, az ún. lutein és a zeaxantin, amelyek a szem makula nevű részében találhatók, és megóvják a szemedet a káros hatásoktól? A makula az ideghártya (retina) azon területe, amely a központi látásért felelős. Ennek a testrésznek köszönhető az éles látás is, mert a makula sárga foltja kiszűri a káros hatású kékes fényt.

A lutein természetes forrása a spenót, brokkoli és a káposzta, míg a zeaxantint a kukorica tartalmazza jelentős mértékben. Ne feledd: ha rendszeresen fogyasztod ezeket a zöldséget, akkor elég luteinhez és a zeaxantinhoz jut a szervezeted, így a szemedet is meg tudod óvni a káros környezeti hatásoktól.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X