Főoldal > EGÉSZSÉG > Megdöbbentő! Fiatal partner: magasabb halálozási kockázat?

Megdöbbentő! Fiatal partner: magasabb halálozási kockázat?

egészségférfiszerelem
0

Írta:

Sok idősebb nő azért választ magának fiatalabb párt, mert a fiatal férfiak rugalmasabbak, jól néznek ki – hogy néhány nyomós okot soroljunk. Ám egy nemrég megjelent tanulmány szerint azok az érettebb nők, akiknek fiatal barátjuk van, hamarabb halnak meg. Erre a következtetésre jutott a Max-Planck Intézet demográfiai kutatócsoportjának egyik vezetője, Sven Drefahl. A kutató 1990 és […]

Sok idősebb nő azért választ magának fiatalabb párt, mert a fiatal férfiak rugalmasabbak, jól néznek ki – hogy néhány nyomós okot soroljunk. Ám egy nemrég megjelent tanulmány szerint azok az érettebb nők, akiknek fiatal barátjuk van, hamarabb halnak meg. Erre a következtetésre jutott a Max-Planck Intézet demográfiai kutatócsoportjának egyik vezetője, Sven Drefahl. A kutató 1990 és 2005 között a dán lakosság adatait vizsgálta, és megállapította, hogy egy kapcsolatban a 7-9 évvel fiatalabb férfiak 20 százalékkal emelik partnernőik halálozási rizikófaktorát.

A stressz lehet a fő bűnös – véli Drefahl -, mert a nők gyakran nem keresnek annyit, hogy fedezni tudják fiatal partnereikkel felpörgetett életvitelük költségeit, és a pénzgondok komoly stresszt idéznek elő. A korosodó nők attól is tartanak, hogy környezetük nem veszi őket komolyan, ha fiatal férfiak társaságában mutatkoznak, és ez szintén negatívan hat lelki világukra.

Ellenben ha a férfiak fiatal nők társaságában pózolnak, ettől ők még nem halnak meg korábban. Sőt, ellenkezőleg: ha a férfiaknak 7-9 évvel fiatalabb párjuk van, akkor akár 10-11 százalékkal is csökkenhet a halálozási arányuk – derült ki a tanulmányból.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X