Főoldal > EGÉSZSÉG > Segítség! Szexfüggő a pasim!

Segítség! Szexfüggő a pasim!

férfiszexszexfüggőségszexualitás
0

Írta:

Egy nemrég megjelent német tanulmány szerint a német lakosság mintegy 1-6 százaléka szenved ún. hiperszexualitásban, és az érintettek mintegy egyharmada férfi. De hogy válhat valaki szexfüggővé? És honnan lehet felismerni, hogy szexfüggő-e valaki? A válaszokat Vibhuti Uzler szexuálterapeuta és Robert Coordes pszichológus adja meg. A szexfüggőknek egész hihetetlenül erős szexuális ösztöneik vannak. A szexualitás határozza […]

Egy nemrég megjelent német tanulmány szerint a német lakosság mintegy 1-6 százaléka szenved ún. hiperszexualitásban, és az érintettek mintegy egyharmada férfi. De hogy válhat valaki szexfüggővé? És honnan lehet felismerni, hogy szexfüggő-e valaki? A válaszokat Vibhuti Uzler szexuálterapeuta és Robert Coordes pszichológus adja meg.

A szexfüggőknek egész hihetetlenül erős szexuális ösztöneik vannak. A szexualitás határozza meg a függők mindennapjainak nagy részét, „eluralja” viselkedésüket és a gondolataikat. Az érintettek állandóan keresik az alkalmat és a lehetőséget szexuális vágyaik kielégítésére, de legtöbbször nem jutnak el a csúcsra, és képtelenek érzelmi kötődésre partnerük iránt. Általában a fusztrációként megélt szexuális élményeik miatt gyakran folyamodnak önkielégítéshez, és egyre erősebb késztetést éreznek a minél gyakoribb szexre – vélik a szakemberek.

Mikortól számít valaki szexfüggőnek?

Mint az összes függőség, a szexfüggőség is egy meghatározott viselkedésmintán alapul.  A szexfüggőség alapvetően nem örökletes. Az erre való hajlam sok esetben visszavezethető a gyermekkorba, aminek hátterében szexuális trauma, kapcsolati problémák állhatnak, de az is elképzelhető, hogy a családban a szexualitást, mint témát teljes tabuként kezelték, és sosem beszélhettek róla.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X