Főoldal > EGÉSZSÉG > Szépülj indiai módra – 4 tipp hennázáshoz

Szépülj indiai módra – 4 tipp hennázáshoz

bőrfestékfestéshajhajfestéshennasminkszépség
0

Írta:

Indiában a nők már gyerekkorukban gyakorolják a mehndi, vagyis a hennafestés varázslatos szertartását. A fontosabb ünnepek (pl. esküvők) alkalmával az asszonyok összegyűlnek, beszélgetnek, és akár egy teljes napot is eltöltenek együtt – hennázva. A hennafestést nemcsak a szépítkezésre, de bizonyos bőrbetegségek, horzsolások, sérülések kezelésére is alkalmas – figyeld meg, hogy ha a henna a bőrödhöz […]

Indiában a nők már gyerekkorukban gyakorolják a mehndi, vagyis a hennafestés varázslatos szertartását. A fontosabb ünnepek (pl. esküvők) alkalmával az asszonyok összegyűlnek, beszélgetnek, és akár egy teljes napot is eltöltenek együtt – hennázva. A hennafestést nemcsak a szépítkezésre, de bizonyos bőrbetegségek, horzsolások, sérülések kezelésére is alkalmas – figyeld meg, hogy ha a henna a bőrödhöz ér, kellemes hűsítő érzést vált ki! Tanuld meg te is a hennafestés alapjait!

Tanulj a profiktól!

Az indiai nők egészen a férjhezmenetelükig „hennatudományukat”, ezért érdemes neked is szakember segítségét kérned, ha el akarod sajátítani a hennafestés fortélyait! Akár csak magadat festenéd ki, akár a barátnőidet, ismerőseidet szépítenéd egy-egy ünnep, buli vagy családi esemény előtt, a hennafestéssel mindenképpen egy profi segítségével ismerkedj meg először!
Tipp: A tanulással nem lesz nehéz dolgod, hiszen ma már Budapesten és az ország több pontján is szerveznek tanfolyamokat. Az alapokat már néhány óra alatt elsajátíthatod, úgyhogy vágj bele minél hamarabb!

Szerezd be az alapanyagokat!

Bár a mehndi-hez elsősorban hennaporra lesz szükséged, azért néhány más kelléket is be kell szerezned, mielőtt a festéshez látsz. Akármelyik hennás receptet is választod, valamilyen olajféleséget (pl. eukaliptuszolajat), cukrot, citromlevet és fekete teát mindenképpen vásárolj! A fenti összetevőkből készült keveréket körülbelül fél-egy óráig kell főznöd, és a festés előtt még legalább 12 órányi pihentetésre is szükség van. Végeredményként egy fogkrémsűrűségű pasztát kapsz – ezt tedd egy vékony nejlonzacskóba, egy kis ponton lyukaszd ki a végét, és már alkothatsz is!
Tipp: Ha nem érzed magad elég ügyesnek ahhoz, hogy szabad kézzel rajzolj, akkor vásárolj előregyártott hennasablont – így még a leggyakorlatlanabbak sem ronthatják el a mintát!

0021092_1.jpg ()

Fixálj!

Ha a választott motívumot sikerült felvinned a bőrfelületre, akkor a hennafestéket fixálnod kell majd. Készíts egy cukros-citromleves oldatot, márts ebbe egy vattapamacsot, és nyomkodd át vele a mintát! A hennapépet még egy-két óráig mindenképpen hagyd rajta a bőrödön, és utána se vízzel, hanem inkább óvatos, söprő mozdulatokkal távolítsd el a festéket! Ha a fekete festék lekerül, a végeredmény egy abszolút természetes hatást keltő, gyönyörű barnás-vöröses minta lesz.
Tipp: Ne lepődj meg, ha eleinte inkább sárgának látszik a festés, mert egy-két nap után biztosan besötétedik majd!

Használd a hajadra is!

Tudtad, hogy a hennát nemcsak bőrfestésre, de a hajadra is használhatod? Bizony, a hennafestékkel évszázadok óta színezik a hajukat azok is, akik az eredetinél egy kicsit barnább vagy vörösesebb árnyalatra vágynak. A hennafesték – mivel száz százalékig természetes anyagokból készül – egyáltalán nem roncsolja a hajat, sőt, a benne lévő anyagoknak köszönhetően kifejezetten jót tesz az igénybevett hajszálaknak, és megszünteti a korpásodást is!
Tipp: Azzal azért tisztában kell lenned, hogy a hennás hajfestéssel nem érhetsz el olyan „drámai” változást, mint egy szintetikus hajfestékkel. Az eredményt persze befolyásolja a kiinduló szín is: szőke és világosbarna haj esetén világosabb vörös, barna hajnál pedig mahagóni színű vagy borvörös árnyalatot érhetsz el. Mivel a hennafestéket legalább 45-90 percig rajta kell hagynod a hajadon, csak akkor vág bele a hennás hajfestésbe, ha van időd is türelmed kivárni ezt az időt!

Ne feledd: mielőtt a hennát kipróbálnád, végezz bőrpróbát. Irritáció esetén semmiképpen ne fess a bőrödre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X