Főoldal > EGÉSZSÉG > Tanulj flörtölni a szingli-kutatótól!

Tanulj flörtölni a szingli-kutatótól!

férfiflörtpárkapcsolat
0

Írta:

Számos férfivel és nővel esett már meg, hogy amikor megpillantotta álmai asszonyát vagy férfiját, semmi sem jutott az eszébe, és nagyon bután viselkedett. Neked is ismerős az érzés, amikor az elutasítástól való félelem miatt szó szerint görcsbe rándul a gyomrod, és egy hang sem jön ki a torkodon? Ilyenkor a laza flörtölés helyett sokan megbénulnak és […]

Számos férfivel és nővel esett már meg, hogy amikor megpillantotta álmai asszonyát vagy férfiját, semmi sem jutott az eszébe, és nagyon bután viselkedett. Neked is ismerős az érzés, amikor az elutasítástól való félelem miatt szó szerint görcsbe rándul a gyomrod, és egy hang sem jön ki a torkodon? Ilyenkor a laza flörtölés helyett sokan megbénulnak és a tehetetlenségtől kétségbe esnek. Van, aki „támadólag” lép fel, ezzel leplezve zavarát, mások inkább visszahúzódnak. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkettő a csábítás zsákutcája. A flört egyfajta művészet, amelynek az a célja, hogy a személyünkkel megnyerjünk valakit - erre mindenki képes lehet, csupán bátorság, optimizmus és némi magabiztosság kell hozzá.

A német szingli-kutató, Eric Hegmann  összefoglalta, hogy mire figyelj flört közben: 

  • Legyél tisztában önmagaddal: tudd, hogy milyen erősségeid vannak és milyen gyengeségeid. Így ha ismerkedésre kerül a sor, tudni fogod, hogy a pozitív tulajdonságaid hogyan hatnak az emberekre. 
  • Az első benyomást a fellépés, a kinézet és a hang határozza meg – mintegy 90%-ban. A szavak „ereje” csak 10 százalék szerepet játszik, ezért nem érdemes a gondolataid miatt feszélyezni magad.
  • Légy vidám, mutass érdeklődést a másik iránt.
  • Légy bátor, próbálj ki új utakat – ez jó hatással lesz az önbizalmadra is. 
  • Ragadd magadhoz a kezdeményezést: bókolj bátran. 
  • Oldd a hangulatot, add önmagad! Próbáld meg elérni, hogy a partnered is természetesen viselkedjen.
  • Légy humoros, de ne vidd túlzásba. 
  • Ne erőltesd rá magad másokra, mert az nem fog jól elsülni.
  • Ha pedig az illető nem jön be, akkor mindenképp korrekt kommunikációval utasítsd el – ne feledd: a másik bátor volt és kezdeményezett!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X