Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért járnak a sztárok gyakran pszichológushoz?

Miért járnak a sztárok gyakran pszichológushoz?

pszichológiapszichológuswellness
0

Írta:

Michael Thiel német pszichológushoz évek óta járnak a sztárok különböző okokból. Van, akivel csak beszélget, de vannak olyanok is, akik komoly terápiás kezelést igényelnek. Ha egy celeb személy pszichológushoz jár, még nem jelenti automatikusan azt, hogy gyógykezelésben is részesül – figyelmeztet a német szakember. A professzor jól tudja, hogy a Show-Businessben egy a fontos: hogy „jól […]

Michael Thiel német pszichológushoz évek óta járnak a sztárok különböző okokból. Van, akivel csak beszélget, de vannak olyanok is, akik komoly terápiás kezelést igényelnek. Ha egy celeb személy pszichológushoz jár, még nem jelenti automatikusan azt, hogy gyógykezelésben is részesül – figyelmeztet a német szakember.

A professzor jól tudja, hogy a Show-Businessben egy a fontos: hogy „jól funkcionáljon” az ember és fusson a szekér. Ha ez működik, akkor a sztárt rengetegen veszik körül. Nagy a rivaldafény, a hotelszobában viszont teljesen egyedül van. Sok sztárnak szinte egyetlen egy igaz, őszinte barátja sincs, nincs kivel megosztania, illetve megbeszélnie az örömöket és a problémákat.

Felvetődhet a kérdés, hogy a „művész-lelkek” hajlamosak a pszichés problémákra? Dr. Elmar Basse hamburgi pszichológus szerint a művészetben munkálkodók java része meglehetősen sértődékeny típus. “Nem csoda, hisz a művészek legtöbbje teljes odaadással műveli a szakmát, és egy kritikus akár egy ominózus kijelentéssel is vérig sértheti és porba tiporhatja az alkotót” – véli Basse.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X