Főoldal > EGÉSZSÉG > Az 5 legdurvább téli divatbaki

Az 5 legdurvább téli divatbaki

bakicsizmaderékdivatharisnyahippsykabátleggingsnadrágtél
0

Írta:

Rikító színű harisnyák, szűk csizma felett lötyögő nadrágszárak és kabát alatt „dagadó” pulcsik – ugye ez az, ami neked is szemet szúr az utcán járva? Szeretnéd követni a trendet, és arra vágysz, hogy a megjelenésed a hidegben is kifogástalan legyen? A divatbakik elkerüléséhez csak egy kis odafigyelésre lesz szükség – most bemutatjuk az öt legdurvább hibát, […]

Rikító színű harisnyák, szűk csizma felett lötyögő nadrágszárak és kabát alatt „dagadó” pulcsik – ugye ez az, ami neked is szemet szúr az utcán járva? Szeretnéd követni a trendet, és arra vágysz, hogy a megjelenésed a hidegben is kifogástalan legyen? A divatbakik elkerüléséhez csak egy kis odafigyelésre lesz szükség – most bemutatjuk az öt legdurvább hibát, amit ne kövess el!

1. Ha vacog a derekad…

Mindent megteszel, hogy védd magad a hideg ellen, ezért a nyakadat alaposan körbetekered, a fejedbe pedig egy csinos sapkát nyomsz? Igen ám, csakhogy az egész semmit nem ér, ha a felsőd alól állandóan kikandikál a derekad – pláne, ha a rövid szabású kabátod sem takar túl sokat! A télvíz idején is takaratlanul maradó derék és has inkább fogvacogtató, mint szexis látvány, ráadásul súlyos petefészek- és vesegyulladást is kaphatsz!
Tipp: Tény, hogy a csípőnadrágok és a miniatűr felsőrészek korában nehéz tökéletesen fedő ruhadarabokat találni, de pont ezért találták ki a hippsy-t! Ezt a rugalmas anyagból készült derékmelegítőt akár a ruhád alatt, akár kiegészítőként is hordhatod – a megfelelő színválasztással nemcsak melegít, de a megjelenésedet is feldobja majd!

2. Ha nagyon rikít a harisnya…

Télen is szeretsz szoknyát hordani, és szívesen húzol fel színes vastag harisnyákat is? Igen ám, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen árnyalatot választasz, hiszen egy harsány, rikító szín teljesen elronthatja a megjelenésed! A neonzöldet, a pinket és a citromsárgát felejtsd el, jól mutathat viszont egy bordó, türkiz vagy narancs harisnya, különösen, ha a sálad, a kesztyűd vagy a táskád színében is visszaköszön ugyanaz az árnyalat!
Tipp: Ne felejtsd el, hogy a színes harisnyák csak a hosszúlábú, keskeny vádlijú lányoknak állnak igazán jól. Ha egy kicsit vastagabb a vádlid a kelleténél, akkor inkább fekete, sötétbarna vagy egy szép sötétlila árnyalatot válassz – hidd el, sokkal csinosabb leszel, mintha egy élénk színt viselnél!

0022405_1.jpg ()

3. Ha dagad a kabát…

Azt szereted, ha a kabátod tökéletesen simul az alakodra, ezért mindig a lehető legpasszosabb darabokat választod? Csakhogy az üzletben még nem feltétlenül gondolsz arra, hogy a választott darabot mínusz négy fokos hidegben is viselned kell majd – ehhez pedig elengedhetetlen, hogy egy jó vastag pulcsit is felvegyél alá!
Tipp: Mindig olyan kabátot válassz, amiben még van hely egy kötött kardigánnak vagy egy vastag garbónak is, a pulóver felett kidagadó kabát ugyanis nagyon ciki látványt nyújt!

4. Ha vastag a láb – rövid a leggings…

Az utóbbi évek talán legpraktikusabb trendi viselete a leggings, ez ugyanis egy hagyományos harisnyanadrágnál sokkal jobban melegít (pláne, ha egy nejlonharisnyát is viselsz alatta), és lehetővé teszi, hogy a hidegebb napokon is szoknyát viselj. A cicanadrág azonban nem áll jól mindenkinek: a lábszár közepén vagy a boka felett elvágott leggings kimondottan előnytelen, ha az átlagosnál egy kicsit rövidebb vagy vaskosabb a lábad!
Tipp: A „hatást” fokozza, ha a szoknyád túl rövid, netán egy vastag, kötött lábszárvédő is van rajtad, hiszen ez optikailag szélesíti a lábad. Ha nem akarsz nevetségessé válni, akkor inkább maradj a jól bevált klasszikusnál: egy csinos csizma és egy térd fölé érő szoknya biztosan neked is jól áll majd!  

5. Ha buggyan a naci…

Az utóbbi években te is rendszeresen a csizmaszárba tűrve hordod a nadrágodat? Ez szexis és divatos viselet akkor, ha egy szűk farmer vagy egy a térd vonaláig érő nadrág van rajtad, ám kimondottan nevetséges hatást kelt, ha egy trapéz szárú vagy egy élre vasalt nadrágot akarsz a csizmádba tuszkolni!
Tipp: Az ilyen típusú nadrágokat semmiképpen ne tömködd a csizmádba! Ha a kedvenc csizmádat mindenképp mutogatni szeretnéd, akkor szerezz be néhány „lovaglófazonú” nadrágot is! De vigyázat! Ha vastag a lábad, figyelj arra, hogy olyan csizmát válassz, amely optikailag nyújtja a lábat (pl. fekete hosszú szárú, lovaglócsizma).

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X