Andreas Pfeiffer a német Táplálkozástudományi Intézet professzora szerint napi 2-3 csésze kávé akár 30 százalékkal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az azonban további kutatásokat igényel, hogy a feketekávé mely összetevőjének van ebben szerepe. A kávé egészségmegőrző szerepét látszik alátámasztani a bostoni Egészségügyi Intézet tanulmánya is, amely azt bizonyította, hogy a rendszeres kávéfogyasztás nem befolyásolja negatív […]
Andreas Pfeiffer a német Táplálkozástudományi Intézet professzora szerint napi 2-3 csésze kávé akár 30 százalékkal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az azonban további kutatásokat igényel, hogy a feketekávé mely összetevőjének van ebben szerepe.
A kávé egészségmegőrző szerepét látszik alátámasztani a bostoni Egészségügyi Intézet tanulmánya is, amely azt bizonyította, hogy a rendszeres kávéfogyasztás nem befolyásolja negatív irányba a vérnyomás alakulását. A tanulmányban a kutatók több mint százötvenezer nőt vizsgáltak.