Főoldal > EGÉSZSÉG > Kávéval a betegségek ellen?

Kávéval a betegségek ellen?

alzheimer-kóregészségkávémájrákparkinson-kór
0

Írta:

Andreas Pfeiffer a német Táplálkozástudományi Intézet professzora szerint napi 2-3 csésze kávé akár 30 százalékkal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az azonban további kutatásokat igényel, hogy a feketekávé mely összetevőjének van ebben szerepe. A kávé egészségmegőrző szerepét látszik alátámasztani a bostoni Egészségügyi Intézet  tanulmánya is, amely azt bizonyította, hogy a rendszeres kávéfogyasztás nem befolyásolja negatív […]

Andreas Pfeiffer a német Táplálkozástudományi Intézet professzora szerint napi 2-3 csésze kávé akár 30 százalékkal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az azonban további kutatásokat igényel, hogy a feketekávé mely összetevőjének van ebben szerepe.

A kávé egészségmegőrző szerepét látszik alátámasztani a bostoni Egészségügyi Intézet  tanulmánya is, amely azt bizonyította, hogy a rendszeres kávéfogyasztás nem befolyásolja negatív irányba a vérnyomás alakulását. A tanulmányban a kutatók több mint százötvenezer nőt vizsgáltak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X