Főoldal > EGÉSZSÉG > Töredezett, hullik, fénytelen? Így kezeld a hajbajokat!

Töredezett, hullik, fénytelen? Így kezeld a hajbajokat!

egészséghaj
0

Írta:

Ha azt tapasztalod magadon, hogy fénytelen, töredezett a hajad, és a ruháidon is rendszeresen nagyobb tömegben maradnak hajszálak, akkor a szervezetedben feltehetőleg „kritikus” szint alá csökkent a cink, a vas és a fehérje – ugyanis ezek az anyagok a felelősek az egészséges hajért. Sokan ilyenkor elkeseredésükben a cinktablettákat választják, mert ettől várják a gyorssegélyt, pedig a marhahús, […]

Ha azt tapasztalod magadon, hogy fénytelen, töredezett a hajad, és a ruháidon is rendszeresen nagyobb tömegben maradnak hajszálak, akkor a szervezetedben feltehetőleg „kritikus” szint alá csökkent a cink, a vas és a fehérje – ugyanis ezek az anyagok a felelősek az egészséges hajért.

Sokan ilyenkor elkeseredésükben a cinktablettákat választják, mert ettől várják a gyorssegélyt, pedig a marhahús, a tojás és a sajtok is megfelelő mennyiségű cinket tartalmaznak. A folsav szintén nagy szerepet játszik a sejtnövekedésben és a sejtek regenerációjában. A leveles zöld saláta, a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű termékek bővelkednek folsavban, így érdemes rendszeresen fogyasztanod őket.

A jód pedig a haj egészséges fehérjeszerkezetéhez szükséges tápanyag. A liba- és a kacsamáj kiváló jódforrás, csakúgy mint a tengeri halak és a gombák. Így, ha ezeket az ételeket fogyasztod, nem csak gasztronómiai élvezetben lehet részed, de a hajad is csillogóbb lesz.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X