Főoldal > EGÉSZSÉG > A WHO továbbra is ajánlja a Tamiflu alkalmazását az újinfluenzánál!

A WHO továbbra is ajánlja a Tamiflu alkalmazását az újinfluenzánál!

egészségH1N1járványvírus
0

Írta:

Továbbra is ajánlja azonban a szervezet a gyógyszer azonnali alkalmazását a H1N1-vírussal megfertőződött embereknél, különösen azoknál, akik a nagyobb kockázatú csoportba tartoznak vagy akiknek tartósan fennállnak, esetleg rosszabbodnak tünetei. “Nagyon egyértelművé kell tennünk, hogy a Cohrane-tanulmány a szezonális influenzára vonatkozik, nem a H1N1-re” – hangsúlyozta a WHO szóvivője, Gregory Hartl. A közlemény előzménye az volt, […]

Továbbra is ajánlja azonban a szervezet a gyógyszer azonnali alkalmazását a H1N1-vírussal megfertőződött embereknél, különösen azoknál, akik a nagyobb kockázatú csoportba tartoznak vagy akiknek tartósan fennállnak, esetleg rosszabbodnak tünetei.

“Nagyon egyértelművé kell tennünk, hogy a Cohrane-tanulmány a szezonális influenzára vonatkozik, nem a H1N1-re” – hangsúlyozta a WHO szóvivője, Gregory Hartl.

A közlemény előzménye az volt, hogy a British Medical Journal című orvosi szaklap által kiadott Cochrane Review kedden közölte: nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy a vírusellenes szer megóvná az egyébként egészséges embereket az influenza szövődményeitől.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X